BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bakanlık sonunda o oyuncağı yasakladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların psikososyal gelişimlerine olumsuz etkide bulunduğu tespit edilen ‘Huggy Wuggy’ oyuncağının toplatılmasına karar verdi. 

16 Kasım 2022
Bakanlık sonunda o oyuncağı yasakladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı nezdinde yaptıkları yoğun görüşmeler sonucunda ‘Huggy Wuggy’ karakterinin oyuncaklarına yönelik denetim yapıldığı, numunelerin alındığını, toplatma kararının çıkarıldığını ve ürünü piyasa sunan firmaları toplam 123 bin lira para cezası uygulanması kararı alındığını bildirdi.

Aile Bakanlığı’nın bugün yaptığı açıklama şöyle:

“Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile gerçekleştirilen yoğun görüşmeler neticesinde, çocukların psikososyal gelişimlerine olumsuz etkide bulunduğu tespit edilen ‘Huggy Wuggy’ oyuncağının piyasada yer almasını, çocuklar arasında yaygınlaşmasını önlemek üzere bir dizi önlem alınmıştır. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.