BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydibey Mesleki Eğitim ve Sanayi İşbirliği İstişare Toplantısı Yapıldı.

Seydibey Mesleki Eğitim ve Sanayi İşbirliği İstişare Toplantısı Yapıldı. 

11 Ekim 2022
Seydibey Mesleki Eğitim ve Sanayi İşbirliği İstişare Toplantısı Yapıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Seydibey Şubesi, Eğitim, Kültür, Araştırma ve Yayınlar Komisyonu koordinasyonunda düzenlenen Mesleki Eğitim ve Sanayi İşbirliği İstişare Toplantısı Seydişehir ve Beyşehir’ den eğitimcilerin katılımıyla Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifinin misafirperverliğinde Beyşehir’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Millî Eğitim Bakanlığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Mesleki Eğitim Merkezinden temsilciler ve akademisyenler ve MÜSİAD Seydibey Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar.

Toplantıda Seydişehir ve Beyşehir ‘den eğitimcilerin mesleki eğitim ve sanayi işbirliği yol haritasının belirlenmesi amacıyla görüşleri ve önerileri alındı.

Programda açılış konuşmasında değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Seydibey Şube Başkanı Yasir Dumlupınar, bölgenin sorunu haline gelen ara eleman, nitelikli eleman ve işsizlik sorunları için  “Son yıllarda, çalışma hayatında yaşanan değişimler neticesinde, iş gücü piyasasında ileri düzeydeki yeterliklere sahip insan kaynağı ihtiyacının giderek arttığını ifade ederek “Mesleki eğitim merkezlerini hem işverenler hem de öğrenciler için cazip kılabilmemiz, mesleki eğitim – sanayi , üniversite sanayi işbirliğini gerçekleştirmemiz gerekiyor" dedi.

Bölgenin önde gelen eğitimcilerinin önerileri ile bir yol haritası çıkartılarak, kısa orta ve uzun vadede yapılması gerekenlerin önümüzde ki günlerde kamuoyu ile paylaşılıp, bölgedeki sektör başlıkları belirlenerek, sanayici ve eğitimcilerden oluşacak sektörel komiteler ile odak grup toplantılarının ve çalışmaların başlatılmasına karar verildi

MÜSİAD Seydibey Şubesi, Eğitim, Kültür, Araştırma ve Yayınlar Komisyonu Başkanı Mücahit Eraslan kapanış konuşmasında mesleki ve teknik eğitime yönelik var olan toplumsal algının değiştirilmesi gerektiğini bunun yanı sıra  bölge işadamları  ile iş birliği imkânlarının artırılması gerektiğini ifade ederek  toplantının verimli geçtiğini ve Mesleki Eğitim ile ilgili toplantıların devam ettirileceğini söyleyerek  toplantıya katılımlarından dolayı Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Abdullah Karaman’a, Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Fatih Mangır’ a, Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Arbağ’ a, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kahraman’ a, Beyşehir İlçe Millî Eğitim Müdürü Musa Konuk’a, Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’a, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Uzun’a, Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yrd.  Doç. Dr. Aziz Öztürk’ a, Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yrd.  Dr. Öğr. Üyesi Metehan Ortakarpuz’ a, Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Öğr. Gör. İbrahim Akdağ’a, Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd.  Öğr. Gör. Şükrü Güven’e, Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Akgöz’e, Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd.  Öğr. Gör. Ahmet Demirci’ye, Huğlu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Sümbül’e, Huğlu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yrd. Emin Ersen’e, Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yalçın Akbaş ’a, Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Baş Müdür Yrd. Bayram Karışan’ a, Beyşehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Zafer Timurlenk’ e, Üzümlü Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent İmri’ e, Üzümlü Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yrd.  Kevser Ayhan’a, Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Zafer Ülkebaş’a, Seydişehir Leman- Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Kocabaş’a, Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seyit Ali Koç’a, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Yılmaz’a ve misafirperverliğen dolayı Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık’a teşekkür ederek programı sonlandırdılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.