BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ATIK KİMYASAL MADDELERİ ŞEHRİN FARKLI YERLERİNE DÖKEN ŞAHISLAR YAKALANARAK TUTUKLANDI

ATIK KİMYASAL MADDELERİ ŞEHRİN FARKLI YERLERİNE DÖKEN ŞAHISLAR YAKALANARAK TUTUKLANDI 

18 Temmuz 2022
ATIK KİMYASAL MADDELERİ ŞEHRİN FARKLI YERLERİNE DÖKEN ŞAHISLAR YAKALANARAK TUTUKLANDI

Konya'da şehrin farklı yerlerini kimyasal atıklar dökerek çevreyi kirleten ve halkın sağlığını hiçe sayan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kimyasal maddelerden 60 adet küçükbaş hayvanının zarar gördüğünü beyan eden bir şahsın şikayetçi olması üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. 

Olay yeri ve çevresindeki güzergahlar üzerinde yapılan araştırmalarda Aliya İzzet Begoviç Caddesi üzerindeki KGYS kamera kayıtlarından   bir kamyonun kimyasal atık maddesini taşıdığı tespit edildi.

Selçuklu Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, kısa sürede araçla kimyasal atıkları şehrin farklı yerlerine döken Hacı Adem Ç. ve Metin Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Yapılan görüşmede şüpheliler, 6 kamyon kimyasal atığı şehrin belirli noktalarına döktüklerini ve bu işi de şirket sahibi olan Remzi P.'den aldıklarını itiraf etti.

ÇEVREYİ KİRLETEN 3 ŞAHIS TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Polis ekiplerinin titiz çalışmaları neticesinde Araç sürücüleri Hacı Adem Ç., Metin Ç. ve şirket sahibi Remzi P. kısa sürede yakalanarak adliyeye sevk edildi. Çevreyi Kasten Kirletme ve Mala Zarar Verme suçlarından hakim karşısına çıkarılan üç şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalarda atık dökülen yerler tespit edilerek kısa sürede temizleme çalışmalarına başlandı. Ayrıca şahıslara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.