BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Necmettin Erbakan Seydişehir'de anıldı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 11. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi 

28 Şubat 2022
Necmettin Erbakan Seydişehir'de anıldı

27 Şubat 2011'de vefat eden eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın vefatının 11. yılı dolayısıyla Seydişehir’de anma programı düzenlendi
Saadet Partisi Seydişehir İlçe Başkanlığı tarafından Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Harun Erkan, "O ümmet için bir duruştu, bir bakış açısıydı ve bir okuldu. O bütün ümmete Müslümanca düşünmeyi, Müslümanca yaşama şartlarını öğretti. Doğru istikamet ve doğru duruş kazandırdı. Erbakan hoca, hâlâ değeri anlaşılmamış bir liderdir. Bize Erbakan hocayı anlatanlar değil, anlayanlar lazım." dedi.


Son olarak kürsüye çıkan Gazeteci-yazar Şakir Tarım, merhum Erbakan’ın yaşamından siyasi hayatından anlatımlı sunum yaptı.
Gazeteci-yazar Şakir Tarım, “Türkiye’de ülkesi ve insanı için koşturan vatanseverler olduğu gibi; Batı’nın menfaatlerini önceleyen işbirlikçiler de var. İşbirlikçiler tabiî işleyişi bozuyor; kural dışı yöntemlere başvurarak milletimize tarihî arızalar yaşatıyorlar. Bunlardan birini de, 28 Şubat olarak anılan süreçte yaşadık. Millî Görüş hareketi, milletimizin aslına, özüne dönüş sürecini başlatmıştı. Halkımız içinde de, büyük oranda karşılık buldu.”dedi.
Merhum Erbakan’ın hükümet kurma sürecine de değinen Tarım, “Erbakan Hocamızın kurduğu hükümet beklenenin üstünde bir performans gösterdi. Türkiye’ye bolluk ve bereket geldi. Havuz sistemi ile rantiyeye giden musluklar kesildi. Milletin parası halkın cebine girdi. Denk bütçe yapıldı. İç barış sağlandı. Terör olayları yaşanmadı; hükümet döneminde birtane bile şehit verilmedi. Türkiye ilk defa bu kadar güçlü hale geldi. Türkiye’nin kalkınması ve İslâm dünyasının uyanması, saltanatı sarsılacak olan ABD’yi tedirgin etti. Türkiye’deki işbirlikçilerini harekete geçirdi. TSK içindeki bir cunta Batı Çalışma Grubu’nu oluşturdu. Bu dalgalanmalar bütün kurumları etkiledi.” diye konuştu.
Programa Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Saadet Partisi İlçe Başkanı Harun Erkan, CHP İlçe Başkanı Orhan Özel, İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Hayati Topaç’ın yanı sıra STK başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.