BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Meteoroloji’den Konya için 5 günlük tahmin!

Kavurucu sıcaklara teslim olan Konya’da yeni hafta pek de parlak başlamadı. Vatandaşları adeta bayıltan sıcaklarla ilgili Meteoroloji’den rahatlatan bir tahmin geldi. Bu tahmini dış kaynaklar da destekledi. 

19 Temmuz 2021
Meteoroloji’den Konya için 5  günlük  tahmin!

Sıcak hava akımlarının etkisine giren Türkiye’de hava sıcaklıkları vatandaşı bunaltmayı sürdürüyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklığına uzmanlar küresel ısınma tanımlamasını getirerek bir anlamda işin içinden çıkabiliyor.

HİSSEDİLEN SICAK VE SÜRESİ

Konya’da sabahın erken saatlerinde 24 ila 26 derece arasında olan hava sıcaklığı öğle saatlerine yakın saatlerde 30 dereceye ulaşıyor. Güneşin ışınlarının şehri kavurduğu Konya’da saat 14:00’dan 18:00’a kadar etkisini tam manasıyla gösteriyor.

6 saat boyunca kendini tam anlamıyla gösteren güneş şehir merkezinde havayı hem kurutuyor hem de artan araç sayısından ötürü yolların boş olmadığı Konya’da klima kullanımı nedeniyle araçların sıcaklığı da Konya’nın oksijen üretebilmesinin önünü tıkıyor.

YÜKSEK KESİMLER NİSPETEN İYİ

Nemden uzak günler yaşayan Konya’da akşam saatlerinde de sıcak hava etkisini kaybetmiyor. Binalarda ve asfalt üzerinde depolanan sıcak şehri kasıp kavuruyor. Yüksek kesimler için aynı durum söz konusu değil. Nispeten hava sıcaklığının düşük olduğu mahallelerde yaşayanlar merkezde yaşayanlara nispet yapıyor.

METEOROLOJİ CUMA GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

Meteoroloji İşleri’nin tahminlerine göre Konya’da vatandaşlar bir nebze olsun rahatlayacak. Bayramın birinci günü yani 20 Temmuz Salı günü Konya’da hava sıcaklığı en düşük 22 derece en yüksek 36 derece olacak.

Çarşamba günü yani bayramın ikinci gününde Konya’da Salı gününün bir kopyası yaşanacak. En düşük hava sıcaklığının 23 derece olacağı Çarşamba günü Konya’da en yüksek hava sıcaklığı 35 derece. Ayrıca Çarşamba günü nem oranı yüzde 62’yi bulacak. Bu değerin yükselmesi ise Konya’da hava sıcaklığının vatandaşın nefes almasını zorlaştıracağı anlamına geliyor.

Perşembe günü ise vatandaşlar biraz nefes alabilecek. Hava sıcaklıkları 3 derece civarında düşüş kaydedecek. Bayramın üçüncü günü olan Perşembe günü nem oranı yine yüzde 58’e dayanacak ve şehirde en düşük hava sıcaklığı 23, en yüksek 32 derece olacak.

Cuma günü ise Konya’da hava sıcaklığı ani bir düşüş gösterecek. Nem oranının yüzde 57’ye seyredeceği Konya’da hava sıcaklığı en düşük 20, en yüksek 29 derece olacak.

KONYA EN DÜŞÜK 6 DERECEYİ GÖRMÜŞTÜ

Meteoroloji’nin internet sitesinde yer alan bilgilerde 1929 yılından bu yana yapılan ölçümlerde Temmuz ayında en düşük ölçülen hava sıcaklığının 6 derece olduğu bilgisi yer alıyor.

Bunun yanı sıra Konya’da aynı tarihler arasında ölçülen en yüksek sıcaklık 40.6 derece olduğu kayıtlarda yerini almış durumda.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.