BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Boşanma davası açan kocaya WhatsApp şoku

Boşanma davası açan kocaya WhatsApp şoku 

17 Kasım 2020
Boşanma davası açan kocaya WhatsApp şoku

Yargıtay, boşanma davası açtığı eşine ait yazışmaları izinsiz şekilde “WhatsApp Web” uygulamasından alıp mahkemeye sunan kocaya ceza verilmesi gerektiğine hükmetti.
Yargıtay, sosyal medya ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı. Ankara'da yaşayan A.G. adlı genç kadın ile kocası T.O., aralarındaki anlaşmazlığın artması üzerine 2018'de boşanmaya karar verdi. Ancak T.O.'nun dava dosyasına sunduğu deliller olay oldu. İddiaya göre, mahkemede karısının kendisini aldattığını ileri süren T.O., WhatsApp'i bir kod yardımıyla bilgisayardan görüntüleme imkanı tanıyan "WhatsApp Web" üzerinden ele geçirdiği eşinin mesajlarını da mahkemeye sundu. Mesajlar delil olarak kabul edilince çiftin tazminatsız boşanmasına karar verildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.