BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Otomobilde 'kampanya' rüzgarı! 48 ay taksit, yüzde 80 kredi desteği

Fiyatlarda yaşanan indirimler, bayilerin uygun koşullarda sağladığı finansman imkanı ve kampanyalarla birlikte otomotiv piyasasında ibre tersine döndü. Son aylarda durgun seyreden piyasada yeni gelişmelerle birlikte hareketlilik başladı. 

23 Ekim 2023
Otomobilde 'kampanya' rüzgarı! 48 ay taksit, yüzde 80 kredi desteği

Otomobil sektöründe rüzgar tersine döndü. Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat ve stokçuluğa ilişkin denetimleri sonuç verdi. Sıfır ve ikinci el otomobilde satışlar artarken, bayiler ise kampanyalara başladı. Peki oto piyasasında fiyat düşüşleri devam eder mi? Yeni kampanyalar neler? İşte piyasaya dair merak edilenler...

İşte sıfır otomobil kampanyası ve en ucuz araç fiyatları! Volkswagen, Opel, Ford, Toyota, Seat, Renault, Citreon, Hyundai, Nissan, Peugeot...
İşte sıfır otomobil kampanyası ve en ucuz araç fiyatları! Volkswagen, Opel, Ford, Toyota, Renault...

CNN Türk'te yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv sektöründe peş peşe hayata geçirilen kararlar meyvesini vermeye başladı.

48 AY TAKSİT YÜZDE 80 KREDİ DESTEĞİ

Sıfır ve ikinci el otomobilde aylar sonra ibre tersine döndü. Sıra bekleme ve stokçuluk ortadan kalktı. Hatta bayiler 48 aya kadar taksit, yüzde 80 kredi desteği gibi kampanyalar yapmaya başladı. Buna bağlı olarak sıfır ve ikinci el otomobilde fiyatlar düşüşe geçti.

PİYASADA KREDİ, TAKAS DESTEĞİ

Sektör Temsilcisi Sercan Oktay konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

''Bayiye gidildiğinde araç bulamama 3-5 ay sıralar artık sona erdi. Onun yerini şu anda kampanyalar ve indirimler aldı. Piyasada ‘stokçu’ diye tabir ettiğimiz bir kitle vardı. Bayiden aldıkları araçları üzerine fiyat koyarak son kullanıcıya satıyorlardı. Ticaret Bakanlığı’nın almış olduğu önlemlerle birlikte piyasada güzel bir rahatlama yaşandı. Fiyatlar yerine oturdu diyebiliriz. Buna paralel olarak kampanyalar fiyatlarda indirimler gibi olumlu hadiseler yaşanıyor. Son olarak kredi desteği olsun takas desteği olsun gibi olumlu şeyler yaşanıyor.

YIL SONUNA DOĞRU İNDİRİMLER SÜRER Mİ?

İndirim bugüne kadar yaşandı. Kanunlar yürürlüğe girdiğinden beri piyasada yüzde 20 indirim yaşandı. Yıl sonuna kadar bir yüzde 10 daha yaşanır. Biz bu sıfırda yaşanan indirimleri ikinci ele de yansıttı. Burada bir araç var 1 milyon 400’den 1 milyon 200'e indi. Bunun gibi bütün araçlarımızda indirim oldu''

İŞTE EN AVANTAJLI DÖNEM

Öte yandan konuyla ilgili beklentilerini milliyet.com.tr'ye anlatan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı:

İMAS Derneği olarak yaz sezonu ortasında yaptığımız yazılı ve sözlü mülakatlarda sıfır araçta yaşanan bollaşma ve Ticaret Bakanlığı’mızın piyasa düzeni ve ayrıca fiyat istikrarına dair attığı etkili adımlar neticesinde kayıt dışı ticaretin sektörden el çekeceği, fiyat dengelerinin pandemi öncesi hale geri geleceği ve yıl sonunda sıfır araçta ciddi indirimler ve kampanyalar düzenleneceğinden sık sık bahsetmiştik.

''YÜZDE 15 İNDİRİMLER GÖRÜYORUZ''

Geldiğimiz noktada bayilerin kendi bünyelerinde sıfır ya da çok uygun faiz oranlı kredi imkanları sunduğu ya da yüzde 15’e varan ciddi indirimler uyguladığını görüyoruz. Dikkat çekici ve avantajlı olan kampanyalar ise sunulan krediler ve fiyat düşüşleri.

BAYİLERDEN UYGUN KREDİ TEKLİFİ!

Banka kredisine ulaşmanın güç olduğu ve yüksek faizler talep edilen ortamda bayilerin sunduğu uygun faizli krediler, otomobil almak isteyen vatandaşlarımız için önemli bir avantaj. Öte yandan kredi kullanmadan otomobil almayı düşünen vatandaşlarımız da cazip fiyat indirimlerini değerlendirerek otomobil sahibi olabilirler.

İLANLARDAKİ ARTIŞIN SEBEBİ NE?

E-ticaret platformlarında toplam vasıta sayısında bir artış görülse de bu kategorilerde kiralık araçlar, deniz araçları hatta atv gibi pek çok farklı motorlu taşıt paylaşılmaktadır. Dolayısı ile otomobil sayısında artış görülse de asıl kayda değer artış motosiklet ve ticari araç alanında görülmektedir. Bunun başlıca sebebi 6+6 yönetmeliğinin ticari araç ve motosikletleri kapsamamasından dolayı bu alanlara kayan yönelimdir. Ancak talebin oldukça düşük olması sebebiyle bu durum fiyat ve piyasa dengelerine etki edecek düzeyde değildir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.