BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA’NIN İLK RESMİ OKUL MÜZESİ SEYDİŞEHİRDE AÇILACAK

KONYA’NIN İLK RESMİ OKUL MÜZESİ SEYDİŞEHİR SEYYİD HARUN ANADOLU LİSESİ’NDE AÇILACAK 

12 Eylul 2023
KONYA’NIN İLK RESMİ OKUL MÜZESİ SEYDİŞEHİRDE  AÇILACAK

Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz Seyyid Harun Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Uçan şunları söyledi:

"Devletimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür" vecizesinden hareketle Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafenokul Müzemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Türkiye’de 19. yüzyılın ikinci yarısında kurulmaya başlayan ve Cumhuriyetin ilk yıllarında hızla gelişen okul müzeciliği yeniden önem kazanmıştır. Okul ve eğitim müzelerinde gerçekleştirilecek etkileşimli eğitimlerin, yaparak ve yaşayarak öğrenmeye dayalı okul eğitimini destekleyeceği düşünmekteyiz.

Müzemiz, Okulumuz Tarih Öğretmeni Ercan Arslan’ın rehberliğinde, Müzecilik Kulübümüz, sevgili öğrencilerimiz, öğretmen arkadaşlarımız ve kıymetli velilerimiz ile yürüttüğümüz iki yıla yaklaşan hummalı bir süreç zarfında oluşturulmuştur. Bu bağlamda Müzemiz ilimizde ilk olma özelliği taşımaktadır. Okul Müzemiz İlhamını okulumuz kurum kültüründen ve aidiyet duygusundan alan, öz kaynaklarından beslenen, canlı bir hücre olarak var olmuştur.Müzemiz Okulumuzun üçüncü katında Nostaljikİlkokul Sınıfı, Seydişehir Mutfak Kültürü, Seydişehir’de Günlük Yaşam, Seminer Salonu olmak üzere dört bölüm olarak  342 m2 lik kapalı alanda kurulmuştur. Müzemiz tüm vatandaşların ziyaretine açık olacaktır.

Seyyid Harun Anadolu Lisesi Okul Müzesi’nin kuruluş amacı Türk Eğitim Tarihi ve Türk Tarihi bakımından tarihi değer taşıyan belge ve eşyaların kronolojik bir sistem içinde teşhir edilmesini sağlamak, Öğrencilerin yapacakları işlerde model, desen, renk, teknik ve benzeri konularda yararlanabilecekleri eserleri toplamak, saklamak, böylece çocuklarımızın ve gençlerimizin millî kültür değerlerimizi tanıma, koruma, benimseme ve geleceğe taşımaya katkıda bulunmaktır.Seyyid Harun Anadolu Lisesi Okul Müzesi'nin açılış programına tüm halkımız davetlidir. Okul Müzemizin açılışı  20 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 11’de Seydişehir Protokolünün, Şehir dışından misafirlerin, müzeye eser bağışçılarının, veli, öğrencilerve halkımızın katılımıyla gerçekleşecektir.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.