BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Önümüzdeki aylarda yerel seçim yapılacak inşallah başta şehrülemin olmak üzere muhtarlarımızı il meclis üyelerimizi, belediye meclis üyelerimizi seçeceğiz il, ilçe belediye başkanları seçim sonrası yeni görevlerine yeni bir şevk ile başlayacaklar.

Eski adıyla şehrülemin ifadesi ne kadar yerinde ve doğru bir tanımdır.Yani kısaca şehirdeki o çevrede yaşayanlar içerisinde en emin olunan insan anlamına gelir ki güvenin sağduyunun adaletin çalışkanlığını ve vefanın ve hepsinden öte de insanlığın tasavvur ettiği buluştuğu şahsiyeti temsil eder.

Şehrü emin vasfına ve sıfatına haiz olan insan bu kadar büyük bir sorumluluğun altına da girmiş olur ve bu duygularıyla bu düşünceleriyle görevini layıkıyla şevkiyle gereğiyle yapma ihtiyacını, elbette ki yüreğinde hissetmelidir.

Koskoca beldenin şehrin sorumluluğu vicdanı bu şahsın üzerine omuzlarına yükleyip hadi bakalım seni görelim demekten başka bir şey değildir aslında seçim.Seçilen şahıs kendisine tevdi edilen bu ulvi görevin sorumluluğun altında ezilmeden, bozulmadan,çürümeden gereğini el birliğiyle yapmalı ve yapmaya görevi süresince de gayret etmelidir.

Kendisini de beklenen kısaca ve öz olarak bu olsa da bir plan dahilinde bir program dahilinde yapacaklarını kısa vadede orta vade uzun vade olarak  planlanmalıdır. Görevinin sonunda yaptıklarını anlatırken yapamadıklarını da gerekçeleri ile anlatmalıdır.

Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi önceliklerin de önceliği olmalı bu noktada öncelikleri sıraya dizerek en önceliğinde başlanarak bu yapılmalıdır.

    Ülkemiz deprem kuşağı ve diri paylarının üzerinde olduğu aşikardır.Şehrü eminin en öncelikli en önemli işlerinin başında bu konu üzerine eğilmek olmalı ve bu doğrultuda orta uzun vadeli planlar yapılarak hayata geçirilmelidir.

Ayrıca bir şehrin ekonominin ve uygarlığın açık ve net göstergesi olan yollar yapılmalı yeni yollar yaratılmalı ve trafik akışı mutlak suretle sağlanmalıdır.

Şehrin çarpık imar mevzuatı imar durumu gözden geçirilerek gerekirse yeni nazım imar planlar yapılmalı imar mevzuatının 18 maddesi kapsamında işlemler tesis edilmeli ve bu konuda ciddi adımlar atılmalıdır. Bu kapsamda yeşil alan yaratılmalı park sorunu ivedi çözülmeli, spor tesisleri ve gençler unutulmadan planlar yapılmalı, emekli ve bayanlarda her zaman hesaba katılmalıdır.

Şehir gelişiminin can damarını teşkil eden yollar ihtiyaca göre yeniden açılmalı yeni yollar yapılmalı yeni yollar ara yollarla tali yollarla birleştirilerek trafik akışının hızlı ve seyir halinde olması sağlanmalıdır.

Yine Şehrü eminin uhdesine verilen görevlerden olan şehirdeki düzeni sağlaması konusunda da ciddi ciddi adımlar atılmalı ve bu konuda taviz verilmemelidir. Görüldüğü gibi ülkemizin hemen hemen her beldesinde her şehrinde kaldırımlar işgal altındadır.Kaldırımlar üzerinde esnafın satışa sunduğu malları sergilenmesi , yolların daraltılmasına neden olmaktadır.Hatta ve hattabazı yerlerde geçişleri imkanız hale gelecek şekle dönüştürmektedir.  Hatta dahada ileriye gidip anayola eşyasını koyanlara bile rastlıyoruz ve bu ne pişkinlik demeden de maalesef geçemiyoruz. Bu konuda da ciddi adımlar atılarak mutlaka kaldırımlar/yollar işgalerden kurtarılmasının yolu ve yöntemi bulunmalıdır.Modern bir şehir görüntüsüne asla yakışmayan bu durum tüketiciler açısında da ciddi sorun teşkil etmektedir.Zaman zaman kaldırımlarda geçecek yer kalmamış olması  nedeniyle trafiğin aktığı ana yola geçiş yapılması, yapılmaya çalışılması da ayrıca tehlikeli bir duruma da neden olmaktadır.

 Öte yandan seyyar satıcıların durumu da gözden geçirilmeli özellikle cami önlerine kalabalık noktalara seyyar satıcıların tezgah açmalarının önü kapatılmalıdır.Zira her beldede her yörede her şehirde açık pazar yerleri mevcuttur, bu pazar yerlerinde satış imkanı zaten sunulmaktadır. Bu neden bunların cami önlerine okul önlerine durak önlerine mekan tutmaları kesinlikle önlenmelidir.

  Bu noktada ki uygulama kimseleri mağdur etmeme düşüncesi den ziyade toplumun genelinin çıkarını düşünmek olmalıdır.

  Kısaca bu ulvi görevlere talip olanları çok sıkı ve zorlu bir görev beklemektedir. İşleri ve sorumlulukları ağır ve nabalları olabildiğince ağırdır. Sürenin sonunda halk vereceği oy ile bu dünyada ki hesabı soruyor ya öteki taraftaki hesap,o hesap şüphesiz duruyor.İşte bu bilen için hepsinden önemlidir.

İnanıyorum ki seçilecek çok değerli başkanlarımız/muhtarlarımız/ belediye ve il meclis üyelerimiz bunların farkında olarak görev yapacaklardır. Şimdiden  başarılar dilerim.

Bizden söylemesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.