BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 

Dünya kamuoyu ve özellikle Hıristiyan dünyası 11 Şubat 2013 tarihli Vatikan'dan gelen haberle şok oldu. Hıristiyan Katoliklerinin ruhani lideri 16'ıncı Benedik ( Georg Ratzinger)’ in istifa ettiği açıklandı.

Bu haberle birlikte başta Hıristiyan çevreler olmak üzere ilgili ilgisiz herkes papanın istifa nedenlerini sıralamaya başladılar. Kimisi sağlık sorunlarından dolayı, bir kısım çevreler son zamanlarda kardinaller arasındaki iktidar kavgaları sebebiyle, kimisi kara para aklama skandalları yüzünden, kimi çevreler kilisede rahipler ve diğer görevliler tarafından çocuklara yapılan tecavüzler, bir kısım çevrelerde basına sızdırılan kiliseye ait gizli bilgi ve belgeleri istifa nedeni olarak ortaya koydular.

Oysa hiç kimse; Papa 16.ncı Benedik'in dünya ve ahirette insanları huzura, mutluluğa taşıyan ve taşıyacak olan İslamı kabul ettiğini, Müslüman olması neticesi istifa etmiş olabileceğini düşünemedi.

Papa 'nın twitter aracılığıyla attığı "We must trust in the mighty power of God's mercy, We are all sinners, but His grace transtforms us and makes us nev" (Allahın merhametine güvenmeliyiz. Hepimiz günahkârız ama onun rahmeti bizi dönüştürür ve yenileştirir.) Mesajında İslamı kabul ederek Müslüman olduğunu aklımızın ucuna bile getiremedik. Şu anda birçoğunuz nereden çıkardın twitter'e attığı mesajdan Müslüman olduğunu diyebilirsiniz. Şayet Papa 16.ncı Benedik istifa nedeninin İslamı kabul etmemesi yani Müslüman olmamasıyla ilgili ise kendisine Allahüteala'nın Al-i îmran Suresi 19 Ayetinde buyurduğu üzere " Allah katında din, şüphesiz İslam'dır" hakikatini hatırlatır, Kainatın efendisi peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)'in Bizans imparatoru Herakliyüs'e , İran Kisrası'na, Suriye Kralı Haris'e, Mısır Firavunlarına, Habeş Kralı Necaşiye ve diğerlerine yaptığı İslama çağrı davetleri olan "Allah'ın kulu ve Rasûlü Muhammed'den, Hidâyete tabî olanlara selâm olsun! Ben seni İslâm'a davet ediyorum. İslâm'a gir ki, selâmete eresin ve Allah da sana ecrini iki kat versin! Eğer kabul etmezsen, (teb'an olan) mahiyetindckilerin günâhı senin" davetini bendeniz de başta Papa olmak üzere tüm Müslüman olmayanlara hatırlatarak İslama davet ediyorum.

"Allah, Resulünü hidayet ve hak din, İslamiyet’le gönderdi. İslam dinini, diğer dinler üzerine üstün kıldı. (Muhammed aleyhisselamın hak) Peygamber olduğuna şahid olarak Allah yeter) [Feth 28]

Rabbim Müslüman olmayanlara hidayet nasip ederek kelime-i şehadet getirmelerini nasip etsin. (Amin)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.