BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

40 yıla yakın mensubu olmakta gurur duyduğum Maliye Teşkilatından Tokat Vergi Dairesi Müdürü görevimden emeklilik nedeni ile ayrıldım.Artık bende emekliler kervanın meçhul bir ferdi olarak Allah'ın vereceği ömür süreceğim. Bunca uzun bir çalışma hayatımın büyük bir bölümü memleketimin dışında gurbette geçti.

       Görev yaptığım süre içeresinde hak hukuk ve adalet ile davranmak, mükellef haklarını kamunun hakkı ile birlikte korumak, insanlara saygılı ve ölçülü davranmak, devamlı surette kendimi yenilemek diri ve canlı tutan, heyecanını yitirmeden bıkkınlık ve çaresizlikten uzak, çare arayan sorun çözen inisiyatif alan ve memuriyet disiplin ve anlayışına hakim bir profil çizip bu yolda ki çizgiden asla şaşmadan devam ederek süremi Allah'ın izni ile tamamladım.

      Burada beraber çalıştığım çok değerli amirlerimi ve memurlarımı, arkadaşlarımı dostlarımı saygı ve sevgi ile anıyorum. Vefat etmiş olanlara rahmet hayatta olanlara da sağlık ve sıhhat diliyorum.

Sayın Valimize çok değerli ve beraber çalışmakta gurur duyduğum sayın Defterdarım Aliaddin Karapınar ile birlikte yaptığım veda ziyaretinde devlet adına helallik almanın mutluluğunu yaşıyorum.

       Kamu görevimi şeref ve hasiyetim ile kazasız belasız bitirmeyi bana nasip eden Mevla'ma şükürler olsun. Benim teşkilata girmem konusunda ısrarcı olan ve benimle birlikte 15 defa ev taşıma zahmetine giren gurbet gurbet gezen ve beraber büyüttüğümüz 4 çocuğumuza örnek annelik yapan yeri geldiğinde arkadaş geri geldiğinde kardeş bazen hısım bazen hasım olan çok değerli eşime teşekkür ediyorum. Çünkü çocuklarımı küçüklüklerinden itibaren iş yoğunluğu nedeniyle çok çok zorunlu ve elzem olmaz ise alıp ta doktora götürmemiştirim. Okul işleri hastane işleri doktor işlerinin tümünü eşim üstlenmiş ve başarı ile yapmıştır.  Kendisi çok dikkatli bir anne ve ev idaresi iktisatçı ve girişimcilik ruhuna sahiptir.

Çocuklarım ilk okul birinci sınıfta tayin nedeni ile yer değiştirme zorunda kaldı. Tayin gittimiz yerde  göçü daha indirmeden okulun görmek isteyen kızım Gülden’in heyecanını hala duyar gibiyim. Melike her okul değiştirdiğinde yeni arkadaş edinmesi heyecanını hep yaşadı. Yavuz Selim’in memleketinin neresi olduğu  tereddütüne şahit oldum. Haklıydı da bunda çünkü Malatya’dan çıktığımızda henüz 3 yaşındaydı. Sizlere de teşekkür ederim canım evlatlarım  sizleri çok yorduk biliyorum bu dünyadaki yegane varlıklarım sizlersiniz. Bizim ile birlikte yoruldunuz koştunuz koşturdunuz. Hiç şüphesiz bütün bunlar hafızanızda babanız ile birlikte sonsuza kadar kalacaktır.

Tokat’a yerleşmemize vesile olan her zaman her konuda yanımızda olan evladımız damadım Osman Uysal  hocaya, hastalıkta ilk aklımıza gelen evladımız damadım Dr. İrfan Karabulut’a da  teşekkür ederim, daima var olun sağ olun. Ayrıca ve özellikle çok ama çok sevdiğim torunlarım Muhammed Emir, Elif Duru ve Hasan Efe'nin de gözlerinden öperim.

Zorunlu süreler doldurduğumda sırası ile şef sonra  memleketinde 3 yıl müdür yardımcılığı yaptıktan sonra Vergi Dairesi Müdür olarak atandım. Şimdiye kadar 15 defa ev taşıyarak 8 defa tayin  10 değişik dairede görev yaptım. Çalışma hayatım özel sektör ile birlikte 50 yılı nerede ise buldu.

 Ayrıca çalışma hayatım boyunca 25 in üzerinde şahsıma tevdii edilen Teşekkür , Takdir ve  Başarı belgelerini veren değerli amirlerimi şükranla yad ederim.

    Tüm hizmet süremde gerek memur ve gerekse amir olarak astlarıma ve üstlerime asla kin beslemedim. Hizmet konusunda her zaman özverili üretken ve sorunların çözümüne odaklı çalıştım. Asla bıkkınlık ve çaresizlik düşünmedin ve uygulamadım. Her iş günün sonunda o günün muhakemesini yaptım varsa eksiklik ve  haksızlık giderdim gidermeye çalıştım. Yeri geldiğinde özür diledim mükellefin devletine karşı buğuzunu engelledim.

  Devletin kamu adına hakkını gözetirken mükelleflerinde hakkını gözettim. Yasanın verdiği yetkiyi ve takdir hakkını gelişigüzel asla kullanmadım. Her zaman buna dikkat ettim. Tüm mesai arkadaşlarıma şunlar söyledim haktan hukuktan ayrılmayın her zaman empati yapın ve size kolay olanın başkasına zor olabileceğini asla unutmayın.

 Sadece iş hayatında hakkını vermek ile kalmamayada dikkat ettim.Önceklikle iyi bir evlat iyi bir eş iyi bir baba iyi bir kardeş, abi komşu ve hepsi kadar önemli sayılan iyi bir vatandaş olmaya gayret ettim ve bunu en yakınlarıma da telkinde bulundum ve bulunmaya da devam etmekteyim.

 Hiç bir zaman sorumluluk ve inisiyatif almaktan kaçınmadım. Özel sektörde bile hiç bir ünvanım olmamasına rağmen doğal lider muamelesi gördüm. Kısaca hayatı anlamlı kılacak iş ve işlemlerde geri hiç durmadım. Bunların yanında örnek ve çalışkan bir mümin profiline de dikkat ederek en burhanlı yıllarda bile çizgimde şaşmadım.

Artık yolun sonuna geldik resen emekli olarak görevimden ayrıldım. Ömrün sonunda hiç şüphesiz  bu dünyada da ayrılacağız. Kimseye kırgınlığım yoktur özel olarak benden hakkı olduğunu iddia eden varsa kendisi ile helalleşmeye hazırım.

Şimdiye kadar teşkilatımıza gönülden bağlı kaldım bundan sonrada iç müşterilikten dış müşteriliğe terfi ederek hayatımıza Mevla  izin verdiği sürece devam edeceğiz.

    Benden sonrakilerin  diğer kuruluşların gıpta ile baktıkları kurumsal kültürümüzü yaşatarak çıtayı daha da yükseklere çıkaracaklarına inancım tamdır.

          Veda her ne kadar zor olsada günümüz şartlarında ne kadar zorlu bir görev olduğu bilinen  kamu görevimi yüzümün akı ile şeref ve hassiyetim ile bitirmemden dolayı bunu bana nasip eden Mevla’ya  hamdu sena ediyorum. Elimden geldiğince en iyisini yapmaya gayret etiğimin bilincindeyim.

     Hepinizden tüm mükelleflerimiz den helallik dilerken, hakkını helal eden herkese hakkımı helal ederim.

    Allah devletimize ve aziz milletimize zeval vermesin der Allahısmarladık derim. Hoça kalın dostça kalın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.