BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

  Günümüzde çok tartışılan ve herkesin bir şeyler söylediği Hilafet Bayrağı meselesi özünde ne? Türkiye’nin gündemi ı kadar hızlı değişiyor ki daha iki gün önce Şehitlerimiz (Allah hepsine rahmet eylesin) gündemde iken, şimdi Şehit temalı konulardan ziyade, İstanbul’da daha yakın bir vakitte yapılan “Şehitlerimiz ve Filistin” temalı yürüyüşte bir vatandaşımız sözde hilafet bayrağı açmış ve bu sebeple yumruk yemiş! O yumruk yiyen vatandaş maalesef yanlış bayrak açtı! Şayet o açılan bayrak Hilafet bayrağı değildir. Daha doğrusu öyle bir bayrak yoktur, olmamıştır. O açılan bayrakta Arapça “La ilahe illallah, Muhammedürrasulullah” yazmaktadır. Yani “ Allah’tan başka ilah yoktur ve (Hz) Muhammed onun elçisidir” sözleri yer almaktadır. Peki, Topkapı sarayında bulunan o siyah üç bayrak neyin nesi? O bayrak Hz. Peygamber’e ait olan ve Osmanlı devletine kadar muhafaza edilen “Ukab” adlı sancaktır. Osmanlı devleti zamanında hayli yıprandığı için Ukab’ı üç parçaya ayırarak orijinaline tıpatıp benzeyen üç bayrağa bu parçaları dikmişler. Bu üç bayrakta o zamandan beri “Sancak-ı Şerif” olarak anılmıştır. Bu gün halen Topkapı sarayı müzesinde, Kutsal emanetler bölümünde Muhafaza edilmektedirler.

  Peki, Hilafet neyle temsil edildi tarih boyunca? Hiçbir şeyle! Halifenin otoritesine bağlı olarak yaşadı Hilafet sistemi. Hilafetin bayrağı, Halifenin mensup olduğu (içinde bulunduğu) devletin bayrağıdır. Şayet, aşağıdaki görselde bunu net bir şekilde göreceksiniz. Milletin uydurması maalesef biz Türk halkını bu duruma getirdi. Tarihi ve Tarihi materyalleri bir ideolojiye çekmek işte bu sonuçları doğuruyor. Bu sebeple okumak, araştırmak ve sonuca ulaşmak en iyisidir.

İşte bu fotoğrafta Osmanlı devleti I. Dünya harbinde tüm cihan-ı Müslim’ine cihat çağrısında bulunuyor. Sevgili okuyucularım, bu fotoğraf o kadar ehemmiyetli ki tüm İslamâlemini içinde barındırıyor.  Bu fotoğrafın neresinde yeşil, üzerinde “Kelime-i Tevhid” yazan bir bayrak var? Kısacası yok! Sağ üstte görünen bayrak (büyük kapının sağ tarafı) Alman bayrağıdır. Bunun sebebi ise biz, I. Dünya savaşında Almanlar ile ittifak idik…

VESSELAM…

 

14 KASIM 1914- SULTAN REŞATIN EMRİYLE CİHAT ÇAĞRISI

MEVLÜT HAN ÇATALER

[email protected]

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.