BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yeni yıla girmek ile yeni bir yıl başlangıcı da yapmış olduk. Geçen yıl aramızda olan binlerce canlıları dostları kaybettik ve asrın felaketi olan depremi de yaşadık hâlâ acıları ve zararları devam ediyor.

    Maddi zararların telafi  edilebilse de ya da edilmeye çalışılsa da manevi zararları nesilden nesle aktararak devam edeceğinde hiç kuşkumuz yoktur. Zira unutulacak gibi değil, yıkımlar ve daha artçı depremler de maalesef devam ediyor.Yeni yılda kim bilir bizleri daha neler bekliyor Mevla’nın ömür verdikleri bunları acısıyla tatlısıyla elbette yaşayacaklardır.

  Yeni yıl bazı atılımları bazı yenilikleri de beraberinde elbette getirecektir. Gerek ülkemiz açısından ve gerekse dünyadaki diğer ülkelerde birçok önemli olaylar cereyan edecektir. Hâlâ İsrail'in yaptığı yıkım ve barbarlık devam ederken yeni yıla da bu vahşet ne yazık ki taşındı. Adeta dünyaya kafa tutup meydan okurcasına.Bu meydan okumanın muhatabı öncelikle ve özellikle Müslüman toplumun ve devletlerin olduğu da ortadadır. Buolayİslam coğrafyasının ne durumda olduğunun da acı bir göstergesidir.

   Yeni yılda güzel işlerin olması ve insanların mutlu ve bahtiyar bir yaşam sürmesi elbette büyük temennimizdir. Zira insan yeryüzünün halifesi olarak yaratılmış ise yaşamın da buna uygun olarak sürdürmek zorundadır. ‘Hep bana rab bana” mantığından uzak paylaşmasını bilen paylaşmada mutluluk duyan bir topluma dönüşmemiz en büyük temennimizdir.

   Asgari ücret ile geçinen ve geçinmeye çalışan elemanların varlığından ve sıkıntılarını duyan ve hisseden iş adamlarına ihtiyaç vardır ve olmalıdır da.İnanın imkanları ölçüsünde personeline bakan ve onların sorunlarını çözmeye çalışan işadamları daha çok verim alacak ve çalışma barışına o denli katkı sağlayacaktır.Hani bir söz vardır ya “Tok olanlar acın halinde ne  anlar” işte bunu tersine çevirip tokta acın halinde anlamalıdır.Güzel olanı da budur, böyle olması toplumun topyekun yararına olacaktır.

     Yeni yılda bizlerde kendimizi bir hesaba çekmeli ve iş dünyamızda bunu geçirmemiz yerinde olacaktır. Neden yaptım, neden yapmadım, olmalıydım, olmamalıydım gibi eksiklerimizin telafisi ve yeni bir başlangıç için fırsat yaratmamızı da bu vesile olacaktır.

  Bizden söylemesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.