BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bu yazımda İsrail-Filistin harbinden bahsetmek istiyorum.

Savaş, daha hiçbir şeyden haberi olmayan çocukları öldüren,  Silahsız kadınlara zarar veren ve savunmasız yaşlıları katleden bir müessesedir. Çok yakın bir zamanda başlayan İsrail-Filistin harbi nice insanın gönlünü burktu. Müslüman olsun olmasın hiçbir çocuk, önünde annesinin öldürülmesini hak etmez. Kudüs’ün özgürlüğü için Müslümanların başlattığı istilacı İsrail’e karşı olan harekat, İsrail tarafından şiddetle karşılandı. Hiç kimseye acımadı Yahudi. Filistinli çocukların, kadınların acımadan üzerlerine bomba yağdırdı. Savaşta sivilleri katletti. Bu insan hakları yasasına tamamen karşıdır. Ancak kendisi demokrasi lideri sayan ABD İsrail’i haklı bularak destek verdi. Yani tencere yuvarlandı kapağını buldu.

 

Fillerin kavgasında olan karıncalara oluyor! İsrail ve destekçileri Gazze’de İslam’ı kazırken Müslüman devletler seyirci kalıyor. Özellikle orta doğunun en kudretli İslam devletlerinden olan Suudiler. Altından her haltı yapan bu Araplar cihat olunca ancak altın mikrofondan Allah’a Filistin’e yardım etmesi için dua ediyorlar. Yazık!

Kudüs öyle bir şehir ki üç semavi dine ev sahipliği yapar. Ancak kimse paylaşamaz. İslam toprağı oluşu HZ. Ömer’e kadar gider. Ardından Haçlı istilası vaki olur ve 90 yıl sonra Selahaddin Eyyubi tarafından tekrar İslam toprağı olur. Yıllar sonra Türk-Memlük devleti hakimiyetine girer Kudüs. Mercidabık muharebesi sonrası Yavuz Sultan Selim Memlükler’den Kudüs’ü alıp Osmanlı toprağı yapar. Bu dönemlerin hepsinin tek bir ortak noktası var. Kudüs İslam hakimiyetinde iken huzur hiç bozulmamıştır. Ne zaman Hristiyan veya Yahudi hakimiyetine girse o kadim şehir, o zaman kan durmuyor işte. Her inançlı kişi Kudüs’te saygıyla yaşasa huzur tekrar hakim olur. Ancak Yahudi’nin hırsı her yeri kan gölüne çeviriyor. Peygamberin vaadi Kudüs kan ağlıyor. Ne yazık Araplara, İngiliz’in sözüne uyup huzur buldukları Osmanlıya isyan ettiler. Sonra Siyonizm’in altında kaldılar. Allah Filistinlilere zafer nasip eylesin. Kudüs özgür olsun. Kurşunlanmasın Mescid-i Aksa, ölmesin çocuklar.

 

Bu konuyu başka başlıklar altında incelemek harika olur. İnşallah başka yazılarda konuyu farklı açılardan inceleyelim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

 

MEVLÜT HAN ÇATALER

SEYDİŞEHİR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİSİ

[email protected]

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.