BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sustum susalı çok oldu daha doğrusu susturulalı da yine de durmuyor işte deli gönül…
Allah başıma bi “ASİ” verdi yaz hadi yazabilirsen öyle küfür köstek yok ona yok buna sataşma nerdeeee o başında beklerken …
Ya abi anlamadığım herkeste bir telaş, sosyal medyada bir bakıyorsun feryat figan, birde bakıyorsun en başta en şakşakçı pozunda….
 Arkadaş benim asıl işim çiftçi ile emekçi ile o üretip de bilmem hangi yer almadığı için üç kuruşa bilmem nerelerde mahsulünü satmaya çalışan o gariban çiftçi ile, Beni verilen o pozlar bağlamaz. Beni dört çiftçinin malını kaç paraya sattığı başlar….
Daha evvelsi gün Kızılca Köy Muhtarı abim Mustafa Yılmaz’ ın yanına uğradım bir iş dönüşü. Allah razı olsun salmadı yemeğe de koydu bizi ben işim olduğunu söylememe rağmen. 
Oturduk Allah ne verdi ise yedik, ama o taze fasulyenin tadı anlatılmaz yaşanır. Her köyde gerçi şimdi büyükşehir yasası ile mahalle oldu da kapısını çalıp arkadaş benim karnım aç diyebileceğim dostlarım arkadaşlarım var çok şükür….
Her gittiğim köyde artık duyduğum o zarar ediyoruz, artık ekimi dikimi yapmayacağız, bu sene icar parasını bile ödeyemedim, arkadaş saman balyası şu para oldu ben hayvanıma ne yedireceğim, abi pazara götürüyoruz satamayıp döküyoruz sözlerini duydukça ben susmaya çalışıyorum.
Önceki yazılarımın çoğu besmele ile başlar ama artık bu iş o kadar çığırından çıktı ki korkarım besmelede fayda etmeyecek.
İster seversiniz ister sevmezsiniz ama Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bir sözü vardır “Köylü milletin efendisidir”. Bu sözün anlamı şu yaşadığımız girdapta daha iyi anlaşılmıştır. Yıllardır tek söylediğim söz vardır, çiftçi kazanırsa herkes kazanır kardeşim bu iki kere iki dört kadar doğrudur.
Bu gün çiftçi kazanmazsa beş liralık malı üç liraya satarsa o para döngüsü nasıl sağlanabilir. Tamam dışardan getirelim de o çiftçi zararı ile uğraşırken hangi esnafa gidip te zorunlu ihtiyacı haricinde alış veriş yapacak, iş yapamayan esnaf zaten kredi borçlarından bunalmış az kaldı dükkan kapatacak….
Ama yetmez…
Kiralar konusuna zaten hiç girmeyeceğim bile, çünkü o ayrı bir köşe yazısının konusu olacak kadar uzun bir mesele…
Uzun lafın kısası yetemiyor vatandaş evine, barkına, ihtiyacına….
Seçim öncesi sosyal medyada destek paylaşımları yapanların şimdilerde yaptığı paylaşımlar bir hayli dikkatimi çeker oldu.
Bazılarının altına yorum yapacam “Beter olun” diyecem elim varmıyor…
Ama sizin eliniz oy vermeye vardı özellikle emekli kardeşler üzgünüm atasözünün dediği gibi “Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin”…
Dediğim gibi artık ben “SUSKUN” um …

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.