BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şimdi bu yazıyı hakkaten üzerine alınması gereken herkes alınsın, haaa umurumda mı elbette değil.

Dün Ulusal Kanallarda Seydişehir ile ilgili iki haber vardı. Birisi başkaldıran çiftçi diğeri ise başkaldıran işçi…

Şükür kimseden nemalanma gibi bir derdimiz olmadığı için yazmaktan da korkmayız şükürler olsun…

Biz hani o devrin yazarları gibi değiliz….

Şimdi gelelim ilk mevzuya, Konya Şeker tarafından Seydibey Dondurulmuş patates fabrikası için kota artımına gitti. Yıllardır Seydişehir ve Beyşehir çiftçisi verilecek kotaya göre patates ekmek için hem kendi tarlasını hemde kiraladığı tarlaları hazırlıyordu. Bu yıl kapasite artımına giderek kotayı da yükselttiler, ancak Seydişehir için değil başka ilçelere kaydırmak içinmiş aldığım bilgi.

Şimdi adama sormazlar mı? arkadaş ben bu kadar tarla kiraladım sırf senin kota artımı dediğin için peki ben buraya ne ekecem Allah’ ını seversen. Olmazsa baharla arpa ekerler. Bu arada bu gelişmeler yaşanırken her şeyi ile sessiz kalan Ziraat Odasına da bir anlam vermek mümkün değil.

Memleketteki ikinci mevzu ise herkesin malumu fabrika işçileri….

Her konuda dem vuran yazar arkadaşların bu konuda pek bi yazısını görememekle birlikte diyorum ki ağalar bu iş memleket meselesi, çıkarılan dergilere alınan reklam parası değil….

İlk günden beridir sürekli fabrika önüne gidip geliyorum ve sürekli çekimler ile Seydişehirhaberde olayı canlı tutmaya çalışıyoruz….

Siyasiler sürekli işçiye destek amacı ile fabrika önüne geliyorlar, en son bu gün CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş işçilerle buluştu, esnaftan Allah razı olsun kimi çayı ile kimi çorbası ile kimi yemeği ile desteğe geldi, vatandaşlar sürekli işçinin yanında sözde Konya ve Ankara’ dan sendika yetkilileri gelmiş ama maalesef Cengiz ailesinden bir Allah’ ın kulu bile fabrikada yok…

Pardon ama bu eylemi işçiler kime karşı  niye  yapıyor!!!

Bu eylemi Ağır iş kolun da çalıştırıp ta askeri ücrettin az üstünde maaş veren patrona karşı o  müessesinin  işçileri yapıyor…

Hayırlısı….

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.