BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Demokrasinin gereği olarak zamanı geldiğinde ülkemiz seçime gidiyor ve seçmenin tercihi alınarak yönetici belirleniyor. Dolayısıyla böylece vatandaş yöneticisini kendini idare edenin seçiminde birinci derecede rol oynamış oluyor.

Bu doğrultuda yeni bir seçimin arifesindeyiz ve vakti geldiğinde her vatandaş gidip medeni ve özgür iradesiyle oyunu kullanacaktır. Bizler  halk olarak vatandaş olarak bu merhaleye elbette ki kolaylıkla gelmedik ve bu hakkın da insanlık tarihinde elde edilinceye kadar insanlar çok acılar çektiler.Bu nedenle kolaylıkla elde etmediğimiz  bu hakkımızın hakkını vererek seçim sandığına gidip gereğini yapmamız boynumuzun borcu olmalıdır.

Bizler bu seçim sürecindeki beklentilerimiz ve taleplerimizi siyasilerimiz ile bu iş için yola çıkanlara,  çeşitli vesileler ile ilettik ve iletmeye dedevam ediyoruz.Ancak burada bizlere düşen bazı görevlerimizin olduğunu düşünüyorum.Bu talepler iletilirken şahsiçıkar ve taleplerden ziyade toplumumuzun tümünü ilgilendiren en başta mahallemizi, köyümüzü, ilçemizi, şehrimizi ve en büyüğü de ülkemizin çıkarlarını ön planda alarak istek ve talepte bulunmamız daha doğru olacaktır.

Başka bir anlatımla bugünlerde siyasilerin peşinde gezen ve onların arkasında duranların özellikle bu duruma dikkat etmeleri ülkemizde toplumumuz adına en iyisi olacaktır. Yoksa benim oğlumun tayini kızımın işi şuradan menfaat burada menfaat gibi talepler ile  siyasilerimizin asıl odaklanması gereken işlerden alıkoyacağımızı ve bundan da kimsenin faydası olmayacaktır.

İşte bu noktada dikkatli olunmalı,  ben değil biz desturuön planda tutulmalıdır.  Şahsi talep istekler olacaksa de bunun makul ve kabul edilebilir normlar içerisinde olmasında dikkat etmeli edilmelidir.  Olmayacak bir işin peşine düşmek hem bizi hem de karşımızdakinin yorulmasını vesile olacağını unutmamalıyız.Kaldı ki hakkımız olmayan bir şeyi bir iş için talepte bulunmamız hem etik değil hem de dinimizce de helal olmayacaktır.

            Bütün iş ve işlemlerimizde doğru dürüst ve helal yolda  ayrılmamayı destur ederek ön planda tutarak hayatımızı idame ettirmeli ve seçim süreci ve sonrası da bu yolda asla ayrılmamalıyız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.