BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bir Ramazan ayına daha ulaştık hayırlısıyla bu Ramazan ayı diğer Ramazanlarda çok farklı çünkü bu Ramazanda 11 ilde meydana gelen depremin yaraları henüz çok taze ve kanamaya devam ediyor.

        Ancak ne olursa olsun hayat devam ediyor.Hangi şartlarda olursa olsun hangi koşullarda yaşanırsa yaşansın ömür Allah’ın verdiği Allah’ın layık gördüğü şekliyle sürüyor sürmeye de devam edecek.Lakin bu defa deprem nedeniyle bu Ramazan buruk ve bir yanı yıkık geçecek ve geçiyor.

           Nasıl geçmesin ki deprem mahalledeki insanlar bırakın kendilerine göre sahur ve iftar yapmayı barınacak bir yer bulmakta bile zorluk çekiyorlar.  Çadırları su sel baskınlarına maruz kalıyor soğuk ve şiddetli kış kendini hissettiriyor.  İşte bu şartlarda bu insanlar Ramazan’ın feyiz ve bereketini umarak oruçlarını eda etmeye çalışıyorlar.

         Bizler rahat ve huzurlu ortamda oruçlarımızı tutarken bu vazifemizi yerine getirirken, bu insanların çektiği çileyi asla unutmadan ve bu konuda duyarlı olmamız gerekir. Ramazan paylaşım ve bereket ayıdır o halde biz de bunu gereği gibi algılayarak gereği gibi yapmanın gayreti ve öncelikle bu insanlarla paylaşım içinde olmalıyız.

 Ramazan münasebetiyle camilerimiz mescitlerimiz  maşallah dolup taşıyor insanların gönül hazinelerin de yardım etme gayreti coşuyor. İşte bu Mümin kullar için birer kurtuluş vesilesi oluyor. bu mübarek ayın her gününü her saatini bu duygularla geçirmenin gayreti içinde olmamız gerekiyor.

      Ramazan ayının bir başka güzelliği teravi namazı ile fitir sadaka ve zekatların dağılımı nedeniyle ihtiyaç sahiplerinin yüzünün gülmesini sağlanmasıdır. Bu vesileyle verilecek zekat ve  sadakaları bir başka açıdan ihtiyaç sahiplerinin de bayramını teşekkül edecektir.İşte bu yardımlaşma duygusu sosyal yaşamın da bir başka açıdan dizaynı olacaktır.

Teravih  namazı nedeniyle camilerimiz dolup taşıyor insanlarımız Ramazan ayını bir başka şekilde kutlamaya ve geçirmeye çalışıyor.Müminler elinde geldiğince imkanları ölçüsünde sofrasını şenlendirip,bereketlediriyorküçük çocuklara oruç tutma şevki ve heyecanı yaşatmaya çalışılıyor.Komşular ile yardımlaşma, iftar programlarıyla toplumsal kaynaşma sağlanıyor.

        Farkına varmadan Ramazan ayı birçok yaramıza merhem oluyor, olumsuzlukları ortadan kaldırıyor yeni fırsatlar yeni heyecanlar yaratıyor. Katılaşmış kalplerimiz yumuşuyor bir başka bakış açısıyla olaylara yeni yorumlar getiriliyor. Yardımlaşma nedeniyle yeniden insan olduğumuz bizden başka kişilerin de bulunduğu aklımıza geliyor.

       Kazancımız da başkalarının da hakkı olduğu başkalarının da gözü olduğu aklımıza geliyor.  Kısaca dünyada bize başka insanların da olduğu ve sahip olduğumuz imkanların kıymetini bilmemiz gerektiğini anlıyoruz.

        Ramazan ayı bir sınav ayıdır. Bu sınavı vermemiz için sabır sebat gösterip başarı ile çıkmaya gayret etmeliyiz. Mükafatını da Mevla’dan bekleyerek vazifemizi layıkı ile yapmalıyız.Ramazan ayı boyuncada depremzedeleri unutmadan yapacağımız yardım ve vereceğimiz zekatlarda bunlara önceliktanımalıyız.

İşte o zaman Ramazan Ramazan olur dostlar....

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.