BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Trafik hepimizin vazgeçilmez bir gerçeğidir. Modern yaşamı araçsız düşünmek imkansızdır. Vasıta insanoğlunun yaşamında çığır açan en önemli buluşun başında gelmektedir.

            Bu buluş ile   ulaşım sorununu çözüme kavuşturma çabası halada devam etmektedir. Araçların çeşidi ve kabiliyetleri de hızla değişiyor. Taksi, minibüs, otobüs, kamyon, tren, vapur, uçak derken hızlı tren v.s gibi yeni ve insanoğlunun bitmez bilmez istek ve taleplerini karşılanması konusunda ilgililer, memurlar ve mühendisler devamlı kafa yoruyorlar ve yormaya da devam edeceklerdir.

            İşte bu denli araçlarla haşır neşrin sonucudur, oluşan trafik olgusu ile birlikte kural ve kaideler de artık hayatımızın olmazsa olmazlarıdır. Trafiğin başı boş bırakılması asla düşünülemez. Böyle bir iş başımıza Allah korusun gelmesin de, geldiğini düşünecek olsak var ya nasıl bir tabloyla karşılaşırız ki bilinmez. Tüm trafik kuralları büyük bir çaba yaşamın olayların ve araştırmalar sonucunun neticesidir.

            İşte bu kuralların içinde bir kural ön plana çıkmaya başladı. O da “ yaya üstünlüğü “ daha önceleri Avrupa da yaşayanların dönüşlerinde ve oraya gidip gelenlerin sıkça dile getirdiği bir trafik kuralıydı. Şöyle ifade ederlerdi “ yaya ayağını yola attığında araçlar durur. “ şimdi bizde de bu uygulanmaya başlandı.

            Tabi istenilen seviyede değil bu kurala riayet etme oranı.. Bizim için henüz çok yeni bir uygulama idare bu kural için çeşitli etkinlikler ile hafızalara kazımak istiyor. Cezai uygulaması da elbette var da bundan ziyada alışkanlık kazandırma ve gönüllü uyumu ön plana çıkarma yolunu tercih ediyor.

            Tabi uygulamaya riayet eden sürücülerimizi burada tebrik ederiz... Ne güzel yaya geçidin de yaya için aracı durdursun  ve  yaya geçsin çok güzel ve insani bir uygulama.  Fakat şahit olduğumuz bazı yaya davranışları da var ki onları da burada ifade etmeden geçmekte olmaz. Yaya şeridinden geçerken inanın salına salına geçiyor. Hanımefendi ya da beyefendinin hiç araçlar yok sayarak adeta rahatın rahatı modun da neymiş efendim geçiş üstünlüğü önceliği varmış

            . Yahu var da sana bir çırpıda geç sallanmadan geç diyor bak araba durmuş senin için yakıt yakıyor bekliyor senin keyfini mi beklesin adam. Geç bir an önce git ki araçlar da işine gücüne gitsin. Kurallara hep beraber iyi niyetle uyarsak hepimizin lehine sonuç çıkar yoksa sıkıntıları da doğal olarak beraberinde getirir. Sen bekleyen araçları da göz önüne  alarak bir çırpıda yürü geç git şık olanda bu değil mi?.. Haydi bundan böyle bu konuya dikkat edelim.Bazen yaya bazen sürücü olarak konuyu değerlendirelim dostlar..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.