BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 

Şu dünya hep aynı da yaşadığımız çağ ve zaman gerçekten bir garip insanların   genetiği mi bozulmuş nedir  bazen hepimiz  yaşadığımız olaylara ve karşılaştığımız vakıalara bir anlam vermekte zorlanıyoruz.

 

            Oysa bu kadar zor mu  gerçekten merak ediyorum bunu, insan mert ve delikanlı olmalıdır. Özü ve sözü de, işi de doğru olursa kim kendisine dur diyebilir. Bu profildeki  bir insanın veya söz sahibi yetki sahibi  nüfuslu birinin başı da dik mi dik olur. Tabiri caizse  alavere dalavere  içinde  olanlarında  işlerine  güçlerine akıl  sır ermez. Neden ermez şeffaf değillerdir de ondan ermez. Devamlı gizleyecekleri ve saklayacakları durumları vardır. Yani  yanlışın içinde yanlışa devam ederler. Yalanı dolanı yine yalan ve dolan ile savmaya bakarlar.

 

            İşte bu tür insanlar   etrafımızı   ne yazık ki   sarmış ve adeta  çevrelemişler. Bunlara  her yerde  her zamanda rastlamak artık sıradan gibi  bir şey olmuş çıkmış zamanımızda. Bu eğriliği esnafın terazisinde, terzinin makasında, tüccarın işinde, fabrikatörün üretiminde, köylünün sütünde görüyoruz hemde  bolca. Üstelik bunları çoğalttıkça çoğaltmakta mümkün.

 

            Niye peki çünkü iş ehlinde olmadıkça  ehli işini benimsemedikçe, hak, hukuk ve adalet  içimize sindirilmedikçe, hesap gününü göz ardı ettikçe, kendi polisimiz kendimiz olmadıkça, özümüz ve sözümüz bir olmadıkça ne yazık ki bu böyle devam edeceğe benziyor.

 

            İşte bunların sonucu da doymayan karnımız,  tatmin olmayan  nefsimizin elinde kalıyor  ve adeta onun emrine amade  olarak onun için yaşayıp  sonrada  bir hiç olup gidiyoruz.

 

            Bu anlamda  bazen devler cüce, cücelerde dev olarak sahnede görülüyor. Sözünde samimiyet  davranışında  hakkaniyet ve duruşunda asalet  olmayan bir profil sanal  olarak  gerçeklerin yerini alıyor. İnsan olarak değilde daha  çok cüzdanına, isminin önündeki kısaltmalara, unvana ve nüfusuna, yetkisine önem veriliyor. Bunlara karşı başka bir insan sonradan başka bir insan olunup çıkılıyor. 

            Ya sonra bunlarda yoksun kalındığından gerçek değer ve kişiliği ile yüz yüz kalındığından şaşırmamak lazım çünkü bu durumu hep beraber ne yazık ki yaratıyoruz. O kadar ki gelen telefona veya mesaja unvana göre cevap verecek kadar  küçüldüğüne de ne yazık ki  şahit  oluyoruz bazı cüselerin. Sonrası elbette açı oluyor ne ekersen onu biçersin misali bunlar için

            Sonuç  hepimizin   şikayet ettiği bu ateşten gömlek  olan ortam doğuyor. Bunlara ne gerek var öncelikle insan olarak bir birimize yaklaşmalıyız bu inceliği asla unutmadan, mal mülk Unvan para pul hep geride kalacak bizimle sadece ve sadece geleceklere bakmak ve bu bilinçle şu üç günlük hayatımızı tamamlamak olmalıdır hedefimiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.