BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sorumluluk kelimesinin anlamı ne kadar ağır geliyor insana, kendini bilenler için  bu kavramın altında ezilmemek elden değil. Bilmeyenlere de  zaten bir lafımız olamaz ta ki bunun bilinç ve  şuuruna erene kadar.

 

            O zaman belimizi büken bu sorumluluk duygusu nedir ki bu kadar bizi derinden yaralıyor. Elbetteki  neden ve sonuç bakımından çok ehemmiyeti olmalı ki bu kadar etki edebilsin. Öyle de  değil mi? Pek tabi ki de  öyle, bu sorumluluk bu kavram içerisinde kalan yaşantımızın kesitleri  ,birbirimizi etkilemeleri, ticari hayatımız, güncel hayatımız, özel hayatımız ve hele hele de çocuklarımıza karşı olan  sorumluluğumuzun  sınır ve sonucu yok gibidir.

 

            Mutlaka bütün bu sorumluluğumuz hayatımızın her safhasını kapsarsa da   iş ve işler önemli  ise de çocuklarımıza karşı olan sorumluluğumuz kendimizin, milletimizin ve dolayısıyla da insanlığın geleceği açısında, şekillenmesinde hayati önem taşıdığı tartışmasızdır. Çünkü  sorumluluk duygusu içinde yetiştirilmiş evlatların sağlıklı, çalışkan, üretken ,verimli  iyi birer birey olmaları  toplumun genel yapısını, özel yapısını şekillendirerek mutlu insan, mutlu toplum  kılacaktır.

 

            Peki bu nasıl olacak, çok basit ve kolay bir şekilde  sadece örnek olarak çocuklarımıza  bunu  mümkün kılabiliriz. Terbiye ve ıslahın yolu, örnek  davranıştan geçer  bu konuda bilim hemfikirdir . Bunu güncel hayatta da sıkça görüyoruz. Çocuklarımız başta kazancımızın  helal ve dürüstçe olduğunu bilmeli  ve görmelidirler. Sonra çalışkan ve üretkenliğimiz, doğru dürüst çalıştığımızı  yalan ve dolan ile işimizin olmadığını, zararlı alışkanlıklarımızın bulunmadığını, iyi komşu, iyi eş ,iyi baba, iyi evlat, iyi amca, dayı, teyze vs olduğumuzu evlatlarımız görmeli ve bunu kafalarına zihinlerine yazmalarını sağlamalıyız. Yoksa kuru kuru nasihat da bulunmak boş bir hasbıhalden öteye geçemeyeceği gibi ileride bizim eleştirilmemize de  neden olacaktır.

 

            Bu nedenle gelin bu hususta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza / torunlarımıza güzel örnek olarak iyiliği,doğruluğu, güzelliği bizzat yaşayarak,  yaşatarak gösterelim. Yoksa onların ileride yaşayacağı sıkıntı ve zorluklarda payımızın olduğunu  bu ağır yükün omuzlarımızda bulunduğunu asla unutmayalım. Vakit varken, yarın geç olmadan,  bugünden gereğini  seve seve  yapalım da  dizimizi dövmeyelim dostlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.