banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İnsanoğlunu yaratılanlardan ayrı kılan hiç şüphesiz akıl melekesidir .Akıl bizlere Mevlanın bahşettiği sonsuz hikmet ve mükafattır.

 

            Bu akıl ile yaşar hayatımızı idame ettiririz. Bu akıl ile yaşamamıza  yön verirken daha ileri hususta aklımızı kullanmamız için eğitim ve öğretime tabi tutuluruz. Bu  bu eğitim ve öğretim sürecimiz hayatımızın hemen hemen  her safhasında vardır ve olmuştur olmaya devam edecektir. Daha anamızın kucağında iken başlayan öğrenme sürecimiz hayatımızın son safhasına kadar durmamaktadır. Bunun en güzel ifade şekli “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” dir. Ne güzel ifade edilmiştir. Bu hadisi şerif ile konu derinlemesine anlatılmıştır.

 

            Bu eğitim ve öğretim en önemli ayağını devletimizin bizlere okullarında sunduğu eğitim ve öğretimdir. 2022-2023 eğitim öğretim yılına girerek milyonlarca öğrencimiz ders başı yaptı. Devamında üniversitelerimiz de ders başı yapacak. İlk dersler  verilecek ve devamı gelecektir. Bu süreçte ilk defa okula başlayan minik öğrencilerimiz ile ilk defa yeni okuluna gidecek öğrencilerimizin heyecanları elbette ki tavan yaptı. Hele de miniklerin ki bambaşka heyecan. Ana sınıfına başlayacak   ve gerekse ilkokula geçiş yapan öğrencilere  ve yeni bir okula başlayan öğrencilirimiz için yeni bir sayfa açılıyor.

 

            Ailelerin hazırlıkları, maliyeti ve ebeveynlerin heyecanı da işin içine katılınca yeni eğitim ve öğretim yılına bir başka heyecan katıyor hiç şüphesiz. Ne güzel bir görünüm oluyor şu okulların dağılması veya zilin çalmasında ki heyecan. Çocuklar geleceğimizin teminatı ve hepimizin göz nuru bütün varımız yoğumuz onlar. Onlara yapılan yatırımlar yarınlarımıza yapılan yatırımlardır.

 

            Devletimiz gurur duyduğumuz kadarı ile elinden geleni yapıyor. Ha bire okullar yapılıyor yeni okullar ekleniyor depreme dayanıksız okullar bir bir yıkılıyor yerine devasa güzel ve tarihsel mimarimize uyan okullar devreye alınıyor. Bu ne kadar güzel bir uygulama. Yine devletimiz kitap dağıtımından tutunda tablet ve okulların ihtiyaçları konusunda olabildiğince cömert davranıyor. Neredeyse hiçbir şeyi esirgemiyor öğrencisinden.

 

            Eskiden yardımcı kitap, dergi, kırtasiye, ansiklopedileri kitapçılarda arar arar dururduk. Şimdi onlardan kurtuldu hem öğrenci hem veliler. Bu kadar  önemli olan bu eğitim ve öğretim için hepimiz üstümüze düşeni yapmalıyız. Evde veliler okulda öğretmenler ihtiyaçların temininde idare ve devlet, ulaşımda servis şoförleri ve elemanları biz cümleten bu işin içinde olan herkes ve her kurum durumdan vazife çıkarmalı gereğini yapmalı ve yapması gerekir. Bu kadar maliyetli ve zahmetli eğitim ve öğretimde beklenen faydayı öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm tarafların sağlaması yegane hedefimiz olmalıdır. Çünkü bunda kazana hepimiz olacaktır. Bu bu kadar net ve açıktır lemi çümüde yoktur.

 

            Bu vesile ile yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ve ulusumuza hayırlara vesile olmasını dilerim.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147