banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yine Mevla nasip etti bir  bayram arefesine kavuştuk. Kurban Bayramını inşallah idrak ederek bir bayramı daha geri bırakacağız.

 

            Tabi günler haftalar aylar ve yıllar geçip gidiyor kimseye de sormuyor bayramlar, cumalar ve özel günler bu süren hayatımızın köşe taşlarını teşkil ediyor. Bu manada da bayramların ayrı bir özelliği var şüphesiz. Bayrama kavuştuk vardık sayılsak da  bir çok eş dost tanıdık ve tanımadık insanlar kavuşamadı bayrama varamadı. Ömürleri kifayet  etmedi. Belki de kim bilir onlarında bu bayram için ne planları vardı. Koç mu  keseceklerdi yada 7 ortak bir danaya, düveye ortak mı olma planları vardı. Ya da tatil mi düşünüyorlardı  her neyse mutlaka bir düşünceye  bu gün için sahiptiler ama nafile  kendileri ile birlikte bu dünyada yerlerinde yeller esiyor.

 

            Geçip, göçüp gidenler için durum bu olsa da  ya peki bizim için durum ne alemde belli biz yine de nasip olursa  tabi bayrama varacak ve geçireceğiz de bir sonraki bayram da olabileceğiz mi  acaba  buna bir garantimiz, senedimiz, alınmış bir taahhüdümüz var mı? Kesinlikle hayır bu sorunun cevabı. Zira aldığımız nefesi bile geri çıkarmaya garantimiz yoktur. Öyle ise bunca telaş, koşturma, üzülme, üzme niye bilen var mı?

 

            Hayatımız boyunca yaşadığımız süreçte bazı sıkıntı, çekişme, kalp kırma,yanlış yapma gibi biz insan oğluna mahsus bu hasmahane   duyguların yarattığı zararları telafi etmeye, tamir etmeye, imkan tanımaya mahsus da bu bayramlar  biz müminlere hediye edilmiştir. İşte bu noktada  da konuya eğilmek gerekir bunu fırsat bilip şimdiye kadar hayatımızda doğmuş ve düzenimizi bozmuş olumsuzlukların tamiri için de bayramı vesile kılalım. Kılalım da  karşılıklı kazan kazan yaparken de ferdi ve toplumsal barışı, yardımlaşmayı da tesis etmiş bunun önünü açmış olalım.

 

            Ayrıca tabi ki bayram paylaşmada zirve yapmaktadır. Bu paylaşım önceki sevginin paylaşımı  saygının sunumu güzelliğin görünüşü, insanlığın tam olgunlaşmasıdır. Sonrasında da zenginliğin, imkanın paylaşımıdır. İnanın öncelik sevginin paylaşımı olmalı bu belki de zenginliğin paylaşımından   daha değerlidir.

 

            Paylaşalım hatta bunu hoyratça yapalım hiç bir sınır ve çizgi koymadan yapmaya çalışalım. Göreceksiniz paylaştığınız sevgi kat kat tekrar size geri dönecek. Sonrası mı ? İstediğiniz her şey  kendiliğinden gelecek korkmayın yapın bunu ve bekleyin. Bayramı, bayram yaparken sevgimizi ve zenginliğimizi hele hele de gönül zenginliğimizi öne çıkaralım.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147