BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İnsanoğlu olarak bir çok vasıflara yeteneklere ve duygulara sahibiz. İşte bu sahip olduklarımız bir başka açıdan bizleri biz yapar, kişilik ve karakterimizi oluşturur.

            Tabi bu karakter ve kişilikle bir çok eylemlere girişir başarır ya da başaramayız. Hayatımız bazen işte bu eksen üzerinde monoton olarak sürüp gider. Ancak bazı yaşadığımız olaylar ve karşılaştığımız durumlar bu monoton hayatımızın değişimine, hızlanmasına şevkimizin artmasına ya da ümitlerimizin tükenişine de vesile olur. İşte bunların başında evlilik, çocuk sahibi olma  gibi olağanüstü kırılmalar  kişiyi değiştirebilir  ve değiştiriyor da.

            Bunların dışında da kişi kendini devamlı surette diri ve canlı tutmak içinde bazı heyecanlara ihtiyaç vardır. Bu nedenle hiç bir zaman heyecanını yitirmemelidir. Tıpkı sürekli çalışır bir motorun arıza sonucu tamir edilerek, yağlanarak yeniden sıfırmış gibi harekete geçirildiği gibi denilebilir.

            Peki bu heyecan nasıl bir şeydir bu satılmıyor ki satın alınsın. Evet bu heyecan gerçekten hem zor elde edilebilen  hem de çok kolay ulaşılabilen bir olgudur. Heyecanını yitirmiş bir bireyin tabiri caizse eski deyimi ile “Kefeni biçilmiş suyu ısıtılmış” sayılır. Artık yaptıklarında bir hedefi olmayan  kendince her şeyin sonuna ulaşmış ümit ve yarınını yitirmiş bir ruh halinde demektir. Niye ve niçin artık yapsın. Yaptıklarının da bir önemi yok gibi.

            Heyecanını yitirmemekte bunun tam tersi sayılır. Daima bir şeyler yapan, arayış içinde olan yaptığında zevk alan mutlu olan, mutlu eden kısaca kendine biçilen rolünü güzel ve yerli yerinde oynayandır yapandır. Heyecanlı olmak için daime bir neden vardır ve olmalıdır. Yeter ki bu bilinçle hareket etmesini bilelim. Miskin miskin oturup kara kara düşüneceğimize bir şeyler ile uğraşı tercih etmeliyiz. Bir ağaç dikip bir gül yetiştirip bir meyveyi ağaç dan toplamayı, domatesi, salatalığı taze taze koparmayı hiç denediniz mi?  Yine bir can dostu arkadaşınızı ziyarete ne dersiniz. Hasta bir yakınınızı sorun ilgilenin, yada bir kaç ihtiyaç sahibini imkanınız ölçüsünde gözetin bakın bakalım dünya nasıl görünüyor. Bu örnekleri olabildiğince çoğaltmak mümkün yapacağımız bu ve buna benzer tüm aktiviteler bize yeni birer heyecan verecek hayatımıza yeni heyecanlar katacaktır. Bunda hiç şüpheniz olmasın.

            Yaşam evremizde gençlik döneminde heyecanın sürdürülmesi ve bu heyecanla işe girişilmesi ve devam ettirilmesi pek kolay olsa da; İleri yaşlarda beden ve ruh yorgunluğu ile heyecanın azalması ve hatta yok olması bile mümkündür.

            İşte bu noktada yaşantımızın her evresinde heyecanımızı yitirmeden her dönemin kendine özgü özellikleri ile heyecanı yakalayıp sürdürmemiz gerekir. Bu şekilde davranırsak hayattan zevk alıp mutlu oluruz. Asla ve asla bıkkınlık ve çaresizlik sergilemeyiz.

            Heyecanımızı yitirmeden daima dinç ve  dinamik olma dileğiyle...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.