BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Hayat devam ediyor, doğuyor, gelişiyor, büyüyor, yaşlanıyoruz ve ölüyoruz. Bu yaşam sürecimiz içinde ortalama 70-80 yıllık süreç işte tüm hayatımız bu kadar.

            Bu kadar süre bize biçilen yaşam zamanımız bu sürecin başlangıcından sonuna kadar ki süreçte bir çok önemli olaylara, tabi afetlere, savaşlara elbetteki şahit oluyor ve bunları birebir yaşıyoruz. Bir de bunların dışında hiç bir zaman durduramadığımız, önüne geçemediğimiz hatta bırakın birey olarak kendimizi devletlerin bile engel olamadığı değişimler var bunlara da şahit oluyoruz.

            Değişim öyle görünerek haber vererek de gelmiyor. Direnme ve mukavemet gibi bir dirençte beklemiyor. Tabiri caizse usul, usul yavaş, yavaş geliyor damardan giriyor ve bir müddet sonra tamamen teslim alıyor. Teslim oluyorsun da hiç farkına varmıyorsun. Ben önceden bu cep telefonu neymiş almam almaya gerek yok diyenlerin şimdi bu cihazlara sımsıkı sarıldığını görüyorum. Televizyon, bilgisayar daha bir çok  cihazlar ilk çıktığında ya da geldiğinde bunlara gereksiz diyenler  şimdi bunları baş köşeye koymadılar mı koydular. Koymakta da haklılar şimdiki zamanda gördüklerimiz bunlar ya daha dünyada var olupda henüz meşerref olamadığımız nice araç ve gereçler var bunlarda şimdilik haberimiz pek yok bekliyoruz.

            Sanal dünya diye bir alem var oradaki mağazaları gerçekmiş gibi gezip sepetini/arabanı doldurup kasada ödemesini yapıyor ve çıkıyorsun bunlar var ve yakında göreceğiz. Zaten sanal ortamda alış veriş yapıyoruz bunun daha ileri aşaması gibi mağazada  çok boyutlu geziyorsun mağazada gezme hissi de veriyor kişiye daha neler neler göreceğiz tabi yaşayanlar görecek göçüp gidenleri başka bir alem bekliyor ona hazırlanmak  lazım.

            Teknolojik değişim o kadar hızlı ve emin adımlarla geldi ki şu an 60-70 yaş aralığında olanların akılları yettiği zamanlarda ki var olan eşya araç gereç ve teknoloji ile bugünü kıyasladıklarında nerede ise akılları duracak . Kötü mü oldu? Elbetteki hayır. İyi şeyler oldu güzel değişimler oldu. Bütün bu değişimler insanlığın mutluluğu ve refahı için yapıldığı aşikardır. Bütün bunlar biz insanların mutluluğuna sunulmuş sayılır. Ancak biz bunları kullanırken dikkatinizi çekerim kullanırken diyorum onların bizi kullanmasına müsaade etmemeliyiz.

            Yani bu cihazları lazım olduğunda ve gerektiği kadar kullanmasını da bilmeliyiz yoksa elimizden düşürmeden, gözümüzü ayırmadan bunlar ile 24 saatimizi geçirmeden, kendimize, etrafımıza, ailemize, çocuklarımıza da yeterli zaman ayırarak kullanmalıyız.

            Yoksa eski günleri ararız da keşke bunlar hayatımıza girmeseydi gibi bir sakat düşünceye sahip oluruz ki bu da çok doğru değil. Elbette değişmeliyiz, yenilenmeliyiz, çünkü insanoğlu  en güzel ol arak yaratılmıştır.. Dolayısıyla da hiç şüphesiz en güzeline layığız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.