BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şu dünya ne garip değil mi bazen şahit olduklarımızın,  yaşadıklarımızın izahında zorluklar yaşıyoruz. Görsel ve sanal basında okuduklarımıza, gördüklerimize çoğu zaman şaşıyoruz nasıl olur bu  yada  haydi  ya gibi.

 

            İşte bu gibi olaylara toplumsal tepkimiz bazen uzakta olduğumuz için ancak bu kadarla sınırlı kalıyor. Örnek olarak  tv  kanallarında çıkmış o çöpçatan programlarının  yerini alan programlarda kadın utanmadan sıkılmadan kocasını atfen ve  ama  ben ondan daha az aldatıyorum  diye savunma  yapabiliyor. Bu nasıl bir yaklaşım  ve hangi kültürün ürünü olabilir. Sahi bunlar kim, nereden geldiler, bizden biri olamazlar.

 

            Yine üç kuruş borç için  Kuran-ı Kerime el basabiliyor yetmiyor bir daha el basıyor  ama yine borcunu ödemiyor.. Bu nasıl bir davranış sorarsan  Elhamdülillah  diyecek tabi ki. Basit mi bu  kadar bu iş. Sana göre anlaşılan çok basit bari yalana  dolanına  mübarek kitabımızı alet etmeyin ve kullanmaya çalışmayın. Bilin ki  Allah yarına bırakır ama  asla  yanına  bırakmaz bunu unutmamak lazım. Maalesef örf, adet, gelenek ve görenekleriz  sürat le erozyona uğradığı gibi bu kutsal değer algımızda erozyona uğruyor yoksa bırakın el basmayı yeminin bile dinimizde kefareti var bu işler oyuncak değildir.

 

            Alacak verecek için yapılan onca yeminler  yalan ve dolanlara piyasada bolca rastlıyoruz. İcrada bulunan senetler, ödenmeyen çekler bunlarında haddi hesabı yok gibi. Bunları ekonomik nedenlere   bağlamak bence işin kolay tarafına kaçmak gibidir. Bunların altında yatan ekonomik neden yanında  kaybolan dürüstlüğümüz yitirdiğimiz güvenimizi kısaca sözümüzün eri  olmamamız ile basiretsizliğimiz var. Bunun  başka bir izahının olduğuna pek  inanasım gelmiyor.

 

            Ahlak ve  terbiyeden yoksun yaşam sonucu gelinin noktada işte ben daha az aldattım gibi edepten ve  terbiyeden noksan, noktanın, en son varış yeridir. Yine bazı programlar da aile içi olayların  deşifre edilerek üçüncü şahısları geçin dünya aleme  televizyonlardan canlı anlatılması tabiri caiz ise keçileri kaçırma ile eşdeğer değilde nedir ?

 

            Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘’Utanırdı burnunu göstermeye  süt ninem, kızımın gösterdiği kefen bezine bak ‘’ Yıllar önce ne güzel söylemiş üstat. Şimdi insan gördükleri ve şahit olduklarına   vay be dememek elden değil. Ancak vay be demekle kurtulsak ne ala, maalesef toplumun bir ferdi olarak toplumu da oluşan bu yangında ne yazık ki hepimiz etkileniyoruz. Yani sorun artık bireysellikten çıkıp toplumu topyekun ilgilendirir hale gelmiş bulunuyor. Endişem tam da bu mutlaka toplum olarak başımıza kötü işler gelmeden kendimize gelmeli ve dinimize,töremize uygun davranarak bu temiz ve saf duyguları hayatımıza geçirmenin tez elde yolunu bulmalıyız. Yok sa işimiz zor ki zor ve şu soruyu da sormadan duramıyorum.

 

            Sahi biz nasıl bu hale geldik. Bilen var mı?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.