BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yaşam insanoğlunun hayatını sürdürmesi demektir. Mutlaka bu hayat mevlanın tayin ettiği zaman içerisinde son saniyesine kadar sürecek ve noktalanması gereken yerde mekan ve zamana bağlı kalmadan noktalanacaktır.

 

            İşte bu yaşam süreci insanoğlunun dünyadaki beklenti talebi olmasını  istediği yada olmasını istemediği,bir dizi olay ve işlemler manzumesidir. Bu sürecin işleyişi  kadar kişiden kişiye değişir. Ve kırılgandır ki insanlar bu sürecin ne getirdiğini ve ne götürdüğünü pek de fark etmeden tıpış tıpış peşinde uyarak giderler. Giderler de gittiklerinde pek farkında ne yazık ki olmazlar.

 

            Bir çoğumuz yaşamımız içerisinde mutlu olduğumuz gibi , mutsuz, az mutlu yada hiç mutlu olmadığımız olmuş ve aralıklarla olmaktadır. Zira bu yalan dünyada her şeyin bir müddet sonra yalan olduğu göstermelik bir olgudan oluştuğu, belimiz bükülüp dizlerimizin dermanı, gözlerimizin feri gittiğinde acı acı anlıyoruz. Peki sonunda bunların oluşacağı ve olacağı kesinde biz bunları farkında olarak mı davranıyor yada yaşıyoruz.

 

            Yaşam bize ne veriyor, biz bunda ne kadar memnunuz. Eğer hayatımız doğuşumuzdan itibaren istek ve taleplerimiz doğrultusunda seyretmiş ise, bu yaşam bizim için olumlu, yok eğer bu istek ve taleplerimizi yaşam yada yaşam standartlarımızı karşılamıyor ise, karşılanmış ise ; O zaman işte umduğumuzu bulmamış oluruz, bu da kişiden kişiye de değişir. Bir çoğumuz sahip olmadıklarımıza yanarken bir çoğumuzda bu yananların sahip oldukları için didinip durur zaten gariplikte burada değil midir ?.

 

            Bu olgu hayatımızın her evresinde ne yazık ki mevcuttur. Kısaca bu fani dünyada ki yaşamımızda bir çoğumuz şöyle yada böyle memnun değiliz. Ve öyle yaşayıp gidiyoruz. Bir kısmımızda memnun olsa da yaşamımızın son evresinde her şeyin boş olduğu ya da sanal alemde gibi geldiğini artık anlasak da iş işten geçmiş oluyor.

 

            Bütün bunları biliyor ve acı, acı yaşanmış örneklere şahit olmuş bireyler olarak, yine de bu yalan dünyadaki yaşamımıza sıkı sıkıya sarılmamız ve hiç bir ödün vermeye zerre kadar  yanaşmama mızın hikmeti de kendi içinde değilde nerededir bilen var mı?

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.