BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bu gün o eşsiz zaferin 107.ci yılını kutlarken diğer taraftan ise başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygı, minnet ve dua ile andık.

Ancak yapılan programda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin hiç anılmaması dikkatimi çekti...

İsterseniz bir göz atalım o dünyayı dize getiren Çanakkale Zaferine....

 

Üzerinden 107 yıl geçmesine rağmen hikâyeleri, menkıbeleri, türküleri ve efsaneleri ile kolektif hafızadaki yerini ilk günkü gibi koruyan, büyük toplumsal izler bırakan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan savunmasının, fedakârlığın, kahramanlığın ve şehitliğin timsalidir.

Kahraman Mehmetçiğin dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermediği, “Çanakkale Geçilmez” diyerek yazdığı Çanakkale Zaferinin 107’ci yılı bugün törenlerle kutlanıyor.

18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir” dediği unutulmaz zaferdir.

Şimdi böyle bir zaferden bahsederken ve cephede askeri ile birlikte göğüs göğüse çarpışan bir komutanın adını bile anmamanın gayesi nedir merak ettim doğrusu....

Bir şehit çocuğunun Atatürk’ün ismi geçmediği için programdan ayrıldığına şahit oldum...

Bu yazımda kimse art niyet aramasın beni tanıyanlar az çok siyasi kimliğimi bilir kimseyi şucu bucu diye de ayırmam ama Selçuklu dan Osmanlı’ya Fatih Sultan Mehmet Handan Mustafa Kemal Atatürk’e hiç bir ecdadın hak gasbınada hehe diyemem...

Bu gün aslında şehitlerimizden İsmail Cesur’un daha henüz anaokuluna giden yeğeni on kıtasını birden ezberlediği ve Türk bayrağı altında okuduğu İstiklal Marşı birileri ismini yazmayı unutsa da en güzel cevaptı....

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.