BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şu yolların insanlık tarihindeki yeri kültürümüzdeki varlığı, türkülerimizde ağıtlarımızda  ve sevdamızdaki ağırlığı  ne kadar da çoktur. Ne çok ağıtlar yakılmış ne çok gözetilip, ne çok çile çekilmiştir bu yollarda. Kimi zaman ümitle kim zaman çaresizce yol alınmış veya bakılmıştır bu yollara.

 

            Yolların  yanık türkülerimize ilham olması,   ayrılığını özlemin çaresizliğin çaresi ve neşesi olması, feryatlarımızın ifadesi olarak pek çok ağıtta yer bulmuştur. Oysa yollar sadece bu noktada  da değildir günümüzde  hayatımızın olmazsa olmazlarıdır. Uzağı yakın eden bitmek  tükenmek bilmeyen yollar her zaman  özlem ve umut olmuştur insanoğluna.

 

             Bu yollar eğer bir sevgiye, özleme hele de sılaya giden yollar ise ne hoş görünür insana her kilometresinde ayrı bir güzellik ayrı bir duygu  ile dolar yüreğin; Oysa bir  acıya gidiyorsan  o yollar bir başka olur bitmez, tükenmez  her kilometresi bir zulme döner  hançer gibi saplanır yüreğine. Yolların çizgilerini kıvrımlarını  ta yüreğinde acı olarak  hissedersin. Dağlar yol vermez daralırsın tükenirsin bu yollarda,  acına acı katarlar sen ise çaresiz kalırsın. 

 

            İnsanoğlu her daim zorlu coğrafya da bir yol bulmuş  ve bu yol ile özlemini  eksiğini  gidermiştir. Aşılamaz dağlar engebeli   araziler, uçsuz bucaksız topraklarda  yine bir yol bulunmuş ve aşılmıştır. Aşılamayan  tek şey insanın katılaşmış yüreği  ve çözülemeyen dünyasıdır. Bu en zoru olmuştur dün de böyleydi. Bugünde böyle  ne yazık ki.

 

            Bundan da önemlisi her şeyin bir yolunu olduğu bilmeli  ve bu yol takip edilmelidir. Bu gün günümüzde her türlü fiziki yolları aşan araçlarımız mevcut ise de ;  En zoru  olanda insanın  kalbine ve yüreğine giden yolu  bulmak ve bu bu yolda ilerleyebilmektir. İşte  en güzel yol da  bu yoldur.   Çünkü  bu yolun sonunda mutluluk, refah ve insanlık vardır.  Yolumuzun  bu yol olması dileğiyle...

 

Ömer YILMAZ

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.