BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bir çok sevgi, aşk, muhabbet vardır. Ama bunların içerisinde herkes var olması gereken vatan sevgisi var ya işte bu her şeyden  ve her sevginin üzerinde olmalıdır.

            Vatan ne kutsal bir terim ve ne ulvi bir yurttur. Vatansızlık insanoğlunun başına gelebilecek en kötü ve sonuçları elzem olan bir neticedir. Düşünün ki   akşamleyin evinizin yolunu tutuyor ve evinize sığınıyorsunuz. En basitinden bile en kötüsü eviniz olmasa bile sokaklar ve caddeler, parklar, bahçeler senin evin ve yurdun oluyor oysa vatansız kalsanız ne olacak nereye gideceksin nereye sığınacaksınız kötülerin kötüsü. Bu açıyı en çok aş ve iş için yurt dışına çıkan işçi kardeşlerimiz bilir ki onlardan da çokça da duymuşturuz ezana duydukları özlemleri ile semalarında göremedikleri al bayrağımızın  acıların anlatır da bitiremezler.

            Atalarımız yüzyıllardır bu aziz vatan için mücadele etmiş sayısız zaferler kazanmış, sayısız savaşlara katılmış ve hiç şüphesiz bir çok acılarda çekmiş ve bu aziz vatanı bizlere miras bırakmışlardır.  Yanıbaşımız da cereyan eden iç savaşlar ve karmaşalar sonucu evlerinden yurtlarından ve vatanlarından mahrum kalan insanların hallerine ve durumlarına hepimiz   acıyarak şahit oluyoruz. Televizyonlarda da üzülerek seyrettiğimiz kucağındaki çocuğu ile bir yurt arayan anneye takılan çelme hala hafızalarımızda canlı durmaktadır. Ya da boğulup yüzüstü sahillerimize cansız bedeni gelen çocuğu hiçbirimiz unutmuş değiliz. İşte vatansızlık bu demektir. O halde vatanımız bizim her şeyimiz olmalıdır ve bizlerde böyle davranmalıyız. Şairin dediği gibi Vatan sevgisi İmandadır.

            Vatan sevgisi kuru bir lafta kalmamalıdır. Vatanımızı sevmek demek, ona hizmet etmek işinde ve özünde doğru olmak, birbirimize tahammül edip saygılı olmak, vatandaşlık görevlerimizi zamanında ve doğru yerine getirmektir. Bil cümle adam gibi adam olarak özüne ve sözüne güvenilir bu aziz milletimizin bir ferdi olmak ve yeri ve zamanı geldiğinde atalarımız gibi gözümüzü kırpmadan vatanımız uğruna seve seve can verebilmektedir. Ayrıca her alanda vatanımızı yüceltmek ve ileriye götürmek de ülkümüz olmalı ve çaba ve gayretin içerisinde mutlaka yer almalıyız.

 

Ömer YILMAZ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.