BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ülkemizde ve dünyada bir virüs belası sonucu yaşanan ekonomik  bir sıkıntı mevcut. Bu sıkıntı ister istemez arz talep dengesinin bozulmasında sağladı. Belkide  bu hayatın olağan akışı gibi ekonomininde  genel seyrinde istenilmeyen sonuç olarak ne yazık ki karşımıza çıktı.

 

             Dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki alış veriş merkezlerinde reyonların boşaldığını, gıda sıkıntısına doğru bir eğilim olduğun basında,  görsel televizyonlarda, İnternet de  görüyoruz  ve şahit oluyoruz. Çok şükür ülkemizde bu noktada herhangi bir gıda sıkıntısı yoktur. İnşallah da  hiç bir zaman olmayacak. Devletimiz bu konuda her türlü tedbiri almış ve almaktadır. Bundan zerre kadar şüphede duymuyoruz duymamalıyız. Zira  bu gibi durumlarda  psikolojik  çöküntü olur ki gereksiz  ve lüzumsuz bir  telaş yaşarız.

 

            Ülkemizde gıda sıkıntısı yada mal bulamama gibi bir sorun yaşamıyorsak da yoğun bir fiyat artışına  ne yazık ki  maruz kalıyoruz. Bu fiyat artışlarından  da  çok olumsuz  etkileniyoruz  ve hala da bu fiyat artışları durmuş da değildir. Devletimiz bununla ilgili bir dizi tedbir alıyor ancak bunu sadece devleten beklemekte olmaz, bizlerinde  bu fiyat artışlarının önüne geçmek  için elimizi taşın altına koymamız lazım.

 

            Özelikle Katma Değer Vergisi indirilen gıdaların fiyatlarının bu oranda düşmesi  ve derhal etiketlere  yansıyarak reyonlarda  bunun görülmesi ve  hissedilmesi gerekir. Başta üretici firmalar, toptancılar ve perakende zinciri halkalarının topyekun  iyi niyetli olarak hüsnüniyet  ile  davranmaları  hepimizin lehine olacaktır.

 

            Yaşanan bu sıkıntıları fırsata çevirip  bundan nemalanmak gibi bir sakat düşünce  içerisindeki  üretim  ve pazarlama zincirinin, önce  tüketicinin seçici ve almama gibi cezalandırıcı müeyyide-siyle  daha sonrada  Devletimizin idari yaptırım kararları ile karşılaşacağını bilmelidirler. Öte yandan aşırı fiyat artışı sonucu oluşacak olan enflasyondan da  hepimizin ve  her kuruluş ile üreticilerin etkileneceğini de  bilmek çok da zor bir şey değildir.

 

            Bizler yakın tarihe kadar yüksek enflasyonun yarattığı tahribatı hep beraber  yaşamadık mı ? Bunlara şahit olmadık mı? Kim kar etti  kim  zarar etti  hep beraber gördük.

 

            Kaldı ki dinimizde helal ve haram diye bir kavram olduğunu unutmamalıyız. Bir  büyüğümüzün bir lafı var çok yerinde bir kavram. Der ki  ‘’Bir şey yasal olur ama helal olmaz , bir şey helal olur ama yasal olmaz  bunlardan uzak durun’’. Peygamberimizin de buyurduğu gibi  rızkın  onda dokuzu  ticarettedir. Gelin bu rızkımıza leke sürmeyelim. Helal kazanıp helalından yiyelim. Bu konuda hepimiz üstümüze düşen  ne ise onu yapmaya gayret edelim. Ülkemize sevgimizi çalışarak, üreterek, sahip çıkarak, koruyarak kollayarak, hesap sorarak, helal ve yasal çizgilerde kalarak gösterelim.

 

            Bizlere de bu yakışır.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.