BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Doğduğumuz günden itibaren şu ömür törpüsü hayatımızı tüketen kronometre gibi habire işliyor, çalışıyor, hiç ama hiç durmuyor durdurulamıyor . Bu güne kadar buna muktedir olana da  ne yazık ki rastlanmış değil .

 

            Demek ki bu değiştirilemez, değiştirilmesi mümkün olmayan bir kural ve ilahi bir kanun .Bizlerin buna riayet etmekten başka da bir seçeneği yoktur. Şimdi mesele şu ki  madem süremiz meçhul, belli ve sınırlı o zaman üstüne koymaya gücümüz yetmez ise bize  ömrümüzün içini doldurmak, onu dolu dolu yaşamalı seçeneği kalıyor.

 

            Peki bu  nasıl olacak, hiç şüphesiz bu da kendi kulvarında olacak yaratılışımıza uygun ve kendimize yakışır ve  yakışacak ölçülerde olacaktır. Günümüzü vaktimizi boş yere ve boş şeylere adayarak geçirmek yerine  kendimize , ailemize , çoluk çocuğumuza , akrabalarımıza  ve çevremize faydalı bir birey olarak olacaktır. Mutluluğu evinde arayan bir dakikasını bile çocukları ile geçirme gayretinde olan olarak olacaktır.

 

            Yorgun argın akşam evinin yolunu tutan birinin, evinin lambalarının yanması ve kapısının birileri tarafından açılıyor olması ile kendini karşılayacaklarının bulunmasından daha mutluluk veren ne olabilir. Belki  şimdi bu değerlere sahip iken bunların ne anlama geldiğinin pekte farkında olmaz isek de  eşi ölmüş yalnız yaşayan birisinin bunun ne olduğunu çok iyi bildiğinde hiç şüphe yoktur.

 

            Ömrümüzü bir taraftan sevdiklerimizle yaşamak ve yaşatmak  çabası içinde geçirirken diğer taraftan kimselere muhtaç olmadan kendi ayakları üzerende durabilen bir birey olmalıyız ve buna da mecburuz. Elbetteki bütün bunların içerisinde kendimize de zaman ayırmayı ihmal etmemeliyiz. Özel ve özenli günlerimiz olmalıdır.  Hobi şeklinde uğraşlarımız, bazı aktivitelerimiz, sosyal hayatımızın içinde aktif ve sosyal bir birey olmanında yolunu bulmalıyız. Spor ile kısmen de  uğraşmalı, aktif bir konumunda hiç olmazsa yürüyüş gibi, sağlığımız açısından son derece önemli uğraşlarımız olmalıdır hayatımızda. Bunlar sağlıklı yaşamamız için tıbbi olarak hekimlerimizin önerdiği aktivitelerdir.

 

            Zararlı alışkanlıklardan ve özellikle de hem sağlığımızın ve  hem de kesemizin düşmanı olan  sigaradan da mutlaka uzak durmalıyız. Alkol ve diğerlerine de asla yaklaşmamalıyız. Kendimiz, ailemiz ve çevremiz ile insanlık için yaşayıp Mevlanın çizdiği sınırlar içinde iyi bir insan, mutlu bir birey olup, çevremizdekileri de  mutlu edelim. İşte o zaman kısa olan ömrümüzün içini belki bu güzelliklerle doldurup geldiğimiz gibi  sessiz sedasız göçüp giderken  şairin dediği gibi ‘’ Baki kalan kubbede hoş bir seda imiş ‘’ misali hoş bir sedayı bırakıp gideriz. Ya da, bu kısa olan hayatımızı önce kendimize sonrada sevdiklerimize zehir ederek hesabını ahirette vermek üzere bu dünyada göçeriz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.