banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Biz Kimiz ve neyiz,  insan kendi kendine  bu soruyu sormadan edemiyor. Öyle ya biz kimiz neyiz ne yaparız ne yapmayız nerede ve nasıl yaşarız. En sonunda nereye gideriz.

 

            İşte bu sorular doğum ile başlayıp ölüm ile sonuçlanan hayatımızın içinde sık sık karşılaştığımız, karşılaştırdığımız sorular olsa da bunların cevaplarını arar dururuz. Cevaplarını bazen bulur, bazende bulamayız kendimizce ama mutlak bunların bir cevabının olduğu da aşikardır. Kainatın en kutsal yaratığı olan insanoğlu olarak elbetteki boşu boşuna bu dünyaya gönderilmedik. Kaldı ki gönderilirken de  bize ne soruldu ne de ana/baba tercihimiz alındı. İyi aile, zengin aile vs. bu gibi kriterler ile de hiç mi hiç fikrimiz alınmadı

 

            Tamamen kader olarak geldik dünyaya tek ortak yanımız hemen hemen hepimizin birer melek gibi annemizin şefkat ve merhameti, bizi sardı sarmaladı da bu günlere getirdi. Gelmesine geldikte boşu boşuna mı geldik sadece yiyip, içip, çalışıp üreyip geçip gitmek için mi. Hayır hiçte değil. Bunun sadece bunlarla sınırlı olması insanoğlu gibi muazzam bir yaratığın yaratılışın değerlere uyması mümkün olmaz ve olmamaktadır.

 

            Bugünün teknolojisinin bile en ufak bir organımız karşısında çaresiz ve yetersiz kaldığı göz önünde bulundurulduğunda, çapı ve karmaşık yaratılış mucizesi olan insanoğlu, mutlaka başka gaye ve amaçlarla da yönlendirilen ve mükellefiyet yüklenmiş olacağı da kendiliğinden anlaşılır. Bunun aksin düşünmek yada bunun bu şekilde olmadığını ileri sürmek akıl yoksunluğunu dışında ne olabilir.

 

            Madem ki bu denli  mükemmel bir yaratığız, bizi yaratmadaki amaç ve gayelerini taşımamız ve buna hizmet etmemizde elzem olmalıdır.  Tıpkı bir makinenin yazılım sonrası faaliyete geçirilmesi neticesinde kodlanan işler dışında  bir iş yapması ne kadar çelişki ise bizim açımızdan da böyle olmasından daha doğal ne olabilir. Programımıza ve yaratılış gayemize aykırı davranışımız başka bir açıdan da imalat hatası sayılmaz mı? Sayılır elbetteki sayılır.  İmalat hatası üretimimizde hiç bir değer ve kıymetinin olmadığını da hepimiz biliyoruz.

 

 

            Gelin imalat hatası durumunu düşünmeden yaratıcımızın yaratış amaç ve gayesine uygun hayat sürelim, sürdürelim de bu dünyada hatalı imalat ile öbür dünya hayatımızı zorlaştırmayalım. Yoksa hatalı imalatın başına gelenlerin başımıza gelmesini beklerde farkında bile olmayız. Ne dersiniz....

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147