BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yıllar önce söylenen sözler şimdilerde güncelliğini hiç yitirmeden zamana, mekâna tabiri yerindeyse ?cuk? diye oturuveriyor...

 

Farzı mihal; ?Delikli Demir Çıktı Mertlik Bozuldu? Köroğlu bu sözü silahın icat olması ile birlikte söylemiş?

 

Teknoloji her geçen gün yeni teknolojik gelişmelerle gelişiyor. Akıl almaz bu hıza neredeyse teknolojiyi üretenler bile yetişemiyor?

 

Zorlanmayan tek şeyse atasözleri?

 

Güncelliğini ve tekâmül özelliğini hiç yitirmiyorlar?

 

Başlıkla ne alaka diyebilirsiniz.  

 

Örnek vereyim; Bir kaza vukuu bulmuş polisler, Acil Servisçiler ve Gazeteciler yani malum üçlü olay yerinde bir arada. Herkes işini yapıyor mesleğinin gereğini ifa ediyor?

 

Diğer yanda ise hariçten uzanan eller son model kameralı cep telefonları en yeni teknoloji ile kayıttalar.

 

Gazetecilerden ve diğer görevlilerden daha öndeler. Daha sorumlu gibi davranıyorlar.

 

Gazeteciler Cemiyetinin yeni üyeleri mi?

 

Hangi ajansın bıçkın muhabirleri acaba bunlar?

 

Yoksa mahalle sakinlerine en Hızır şekli ile haber mi yetiştirecekler..?

 

Eh! Onlarda işini yapmaya çalışıyorlar kendilerince?

 

Evlerinde, işyerlerinde yada mahallerinde onlarca kişi haber konusu olayla ilgili bilgi isteyecek. Hızır basın yetişecek ve hemen görsellik dahil, servis edilecek sakinlere?

 

Eeeee teknolojinin nimetlerinden faydalanmak lazım değil mi?!

 

Elinde kameralı cep telefonu varken ne gerek var anlatmaya uğraşmaya izlesinler görüntüyü?  Fısıltı gazetelerinin beslenme kaynakları sanki?

 

Bunların örneği o kadar fazla ki anlatmakla bitmez. Bir yanda işini yapmaya çalışanlar diğer yanda gazeteciliğe heveslenmiş görüntülü cep telefonlular...

 

Olayı o kadar abartanlar var ki! kendilerini uyaran görevliye sana ne kardeşim çekerim diyecek kadar, görevlinin ?sen kimsin bu görüntüyü ne için kullanacaksın? demesine rağmen biz orda olmasak gazeteciyim diyecek kadar abartanları da görmek mümkün.

 

Peki, bu çılgınlık neyin nesi, bende ordaydım demek için mi? yoksa o aldığı görüntüleri Ulusal kanallara satabilirim diye mi?

 

Yaptığı şey belki o insana mantıklı gelebilir ama o anda orda kendinin de olabileceğini hiç hesap ediyor mu?

 

Acaba kendisi o durumdayken başka birisi cep telefonunun kamerasını çalıştırmış onu çekiyor olsa tepkisi ne olurdu çok merak ediyorum..!

 

Köroğlu?nun sözü ?cuk? diye oturmuyor mu sizce ne dersiniz???

 

  ?Delikli Demir Çıktı Mertlik Bozuldu?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.