BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bir dönem zamlara öyle alışmıştık ki!  

 

Benzine, mazota zam, peynire, zeytine, çaya, şekere zam, zam oğlu zam. Otomatiğe bağlanmıştık. Şükür dört buçuk yıldır son altı aya gelinceye kadar zam yüzü görmedik. 

 

Ve şimdilerde yine yüzler gülmeye başladı. Petrol ürünleri inanılmaz derecede inişe geçti. Bu fark özellikle sürekli araç kullananların ve eşinin aldığı asgari ücret ile mutfağı döndürmeye çalışan bayanların yüzlerine yansıdı.

 

Üstelik bu düşüş küçük rakamlarla sınırlı kalmıyor ve oldukça aşağılara doğru iniyor. Bir zamanlar iki ytl nin üzerine çıkan oto gaz şimdilerde 1.57 lere kadar indi.

 

Petrol ürünlerinde ki bu düşüş hele hele gazda ki hepimizin yüzünü güldürdü sadece bir gurubun hariç. Zam gelirken yüzü gülenler şimdilerde bir hayli üzgün.

 

Nedeni mi?

 

Bir zamanlar asgari ücretli aldığı maaş ile evine aldığı tüpün parasını veremeyince yazdırıyordu? Yüzleri gülenlerde her gelen zammı hesaptaki tüpün üzerine ilave edip aybaşında güzelce garibanlardan alıyordu.

 

Sanırım anladınız kimden bahsettiğimi evet ilçede ki tüp gaz satan bayilerden.

 

Belki yazımdan dolayı çok ta tepki gelecek ama dile getirmek gerektiğini, asgari ücretli için bu tepkiyi almaya değer diye düşündüm....

 

Tüpe otomatik zamlar geldiği dönemde alınan tüpü hiç sorgusuz sualsiz veresiye defterlerine işlenirken gaz fiyatlarının düştüğü şu günlerde Seydişehir de faaliyet gösteren tüpçüler ne hikmetse bu güne kadar bir araya gelmedikleri halde şimdi yıldırım hızı ile bir araya gelip tüpler peşin kararı almışlar.

 

Elbette kimse kimseye neden peşin satıyorsun diyemez ama önceki uygulamaya baktığımız zaman bu uygulamanın ne anlama geldiğini hepimiz çok iyi anlıyoruz.

 

Ama umut ediyorum ki bu yıl İlçenin bir bölümüne verilen doğalgaz önümüzdeki yıl içerisinde şehrin büyük kısmına verilecek. Çok merak ediyorum, şehrin büyük kısmı doğal gaza kavuştuğunda tüp bayileri ne yapacak.

 

Acaba o zamanda yemin ettik yazmam diyecek mi.

 

Ne dersiniz?

[email protected]

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.