BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Geçtiğimiz gün Seydişehir de inanılmaz bir olay yaşandı. Yetmiş üç yaşında bir teyze kapısına gelen tabiri yerindeyse üç tane acımasız haydut tarafından dövülerek hastanelik edildi. İnsanlıktan nasibini almamışlar bunu evdeki bir bilezik için yapmışlar.

 

Tabiri caizse güpe gündüz ve şehrin en canlı olduğu bir saatte yaşanana bakın.... Yaşlı teyze kendine gelip de camdan bağırıncaya kadar varacakları yere zaten varıyorlar. Teyzenin bağırmasını duyan bölgedeki ekipler hemen olay yerine koşup olaya müdahale etseler de atı alan zaten Üsküdar? ı çoktan geçmiş...

 

Bu güne kadar Seydişehir?de birçok hırsızlık olayı gördük ama böylesi ile ilk kez karşılaştık. Konya Antalya yolu üzerinde ki Seydişehir? e her ne kadar ekonomiye katkı sağlayacak insanları sokamasak ta İlçemizden bir şeyler çalıp çırpıp gücünün yettiği insanları böyle döverek bir şeylerini çalacak insanları sokmayı başardık.

 

Peki ama suçlu kim?

 

Emniyet güçleri mi?

 

Kesinlikle hayır?.

 

Ben Emniyet Müdürümüz M. Cemal Issı nezdinde tüm İlçemizde görev yapan en üst kademesinden en alt kademesine kadar tüm polis teşkilatı çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ellerinden geldiğince var güçleri ile çalışarak İlçede ki olayları en alt seviyeye indirmek için çabalıyorlar.

 

 Peki bizler, bizler ne yapıyoruz? Emniyet Müdürlüğümüz sürekli vatandaşları uyarıyor her ne olursa olsun şüpheli gördüğünüz durumda 155? i arayın dediği halde Vatandaşlık görevimizi yerine getiriyor muyuz? 155 numaralı hattın kontörde yemediğini hatırlatalım bu arada?.

 

Kalesiziz, bana neciyiz. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyenlerdeniz. O yılanın gelip bir gün kendimizi sokabileceğini hiç akıl etmiyoruz? Bu gün 73 yaşındaki teyzenin başına gelen olayın yarın başka birimizin başına gelmeyeceğini kimse garanti edemez.

 

Yapacağımız tek şey 155 i aramak ve şüpheli gördüğümüz kişileri ihbar etmek, zor bir şey mi bu? Aslında bunun önüne geçmenin birkaç yolu daha var. Bu tür hırsızlık olayları genelde ilçe merkezinde ki apartmanlarda oluyor. Şehir merkezinin her caddesine gökyüzüne baktığımızda güneşi göremeyeceğimiz kadar yüksek binalar yapılırken onca para bu binalara gömülürken bina içerisine bir kamera sistemi kurmak bu kadar zor olmasa gerek. 

 

Diğer bir çözüm ise Emniyet Müdürümüzün gündeme getirdiği ancak destek bulamadığı MOBESE sistemi. Bu yaşadığımız olayda eğer ilçede MOBESE kameraları olmuş olsaydı o şahısları bulmak o kadarda zor olmayacaktı. Ama bu sistemin Seydişehir? e kurulması artık neredeyse imkânsız görünüyor. Biz gene kendi bildiğimiz yöntemleri kullanalım. Ki artık bu ithal hırsızlardan bir an önce kurtulalım.

 

Hepimizin evinde eşi çocuğu var Allah korusun kötü bir olay yaşanmadan tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.