Bir yasa daha kabul edildi. Günümüzde çokça duyduğumuz ve bir sürede duyacağımız, manşetlerini de göreceğimiz 4+4+4 !
Büyüklerimiz böyle uygun görmüş,eleştirmek haddim değil. Fakat bir öğrenci olarak düşüncelerimi söylemekten geri durmam.
Kavgalar, tartışmalar, kısacası ahlak dışı, kimsenin yakıştıramayacağı görüntüler. Birilerinin kuyruğuna fena basılmış ben bunu anladım. Bazılarının geçmişte hazırlayıp günümüze taşıdıkları planları tutmadı.
Haberlere bakmak için televizyonun karşısına geçiyorum da emin olun stand up gösterisi yapan kişilerden farkları yok bazılarının, her kelimeleri fiyasko sanki komedi programı izliyormuş gibi hissediyorum kendimi.
Bu yasa ile bazılarının öyle bir canı yandı ki her ne kadar saklamaya çalışsalar da bunu başaramıyorlar. Liseyi zorunlu yapmalarına tepki gösterdiklerini sanmıyorum bu kadar da kişiliksiz değillerdir diyeceğimde bir bayan milletvekilinin sözleri bunu dememe engel oluyor.Hangi sözleri mi? Hemen hatırlatayım ?? Katsayı kalktı diye benim kızımın uykuları kaçıyor.?? Lafın kendisine nasıl dönüp dolaşıp geri geleceğini düşünemeyecek kadar neyse, bu sözümün devamını getirmeyeyim. Velhasıl bencil düşünceli karakteristik yapıya sahip oldukları sadece kendi çevrelerini düşündükleri için bu kadar da kişiliksiz değillerdir, cümlemi onlar için kullanamıyorum.
Sadece sözlerle mi yetiniyorlar ahh keşke yetinseler. İlköğretimde bile rastlayamayacağımız görüntülere şahit oluyoruz onlar yüzünden. Demokrasi demokrasi diye bağırıyorlar da sadece lafta kaldığının farkında değiller tabii sonuçta sözde de olsa Cumhuriyetçi bir ruha sahipler. Neyse konuşmak yerine gerçi affedersiniz yumruklarını konuşturuyorlar ya daha ne olsun onlarda haklı herkesin bildiği lisan işte (insanlar konuşa konuşa anlaşırlar diye bir söz vardı yoksa yanlış mı hatırlıyorum) ortalıkta bir şey yokmuş gibi, hiçbir şey olmamış gibi davranışlarına ne demeli onlar başlattı deyip paçayı kurtardıklarını sanıyorlar galiba.
Her şey ortada olmasına rağmen beyinlerinin herkesle aynı olduğunu mu sanıyorlar acaba ne dersiniz ? Olayları anlayamayacağımızı mı zannediyorlar.
Sözde o koltuklarda bizi temsil ediyorlar. Bazı kararları bizim için onlar kabul ediyorlar bazı kararları derken bizim geleceğimiz söz konusu olan çoğu şeyi belki de yanlış mıyım? Ama tabii bu işi hakkı ile yapanlara sözümüz yok. O koltukları kendilerine ait olduğunu sananlara bu eleştirilerim. Zaten bizler olmasak onlar hiçten ibaret. Bunun farkında olsalar keşke.
Bence bu yasa gayet anlamlı yerinde ve zamanında oldu. Eğitim de zamanla daha da ilerlemeye başladığımızın farkına varmak gerek.Ülkenin gelişiminden rahatsız mı oluyorlar nedir? Yoksa bu gelişimler aleyhlerine olup , bu tür kişileri korkutuyor mu? Gelecekte kendi menfaatlerine göre yaşayamayacakları için mi bu kötü görüntüler ? Anlam vermek güç ! Sizce işgal ettikleri yerlerin haklarını gerçekten verebiliyorlar mı ? !


