BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bizim katlanması mı güzel, zalim kaderin yumruklarına, oklarına
Yoksa diretip bela denizlerine karşıdur, yeter demesi mi?

Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!

Konyaspor evinde matematiksel olmasada olmak ya da olmamak! Maçına çıkmıştı. Maçın kaybedilmesi durumunda, Hatay ile aramızda şu an 1 olan puan,7 puana çıkacaktı. Taraftar tribünleri doldurmuş, şehir eski günlerdeki gibi tek vücut olmuştu. Tandemde Hadebe ve Damjanovic’e şans veren Omeroviç, yerli rotasyonunu Oğulcan ve Soner’i oynatarak tamamlamıştı. Maçın ilk düdüğü ile Konyaspor temkinli bir oyunla başlamıştı. Hatayspor’un ilk ciddi atağı ofsayt olmasa çok sıkıntılı dakikalar hatta zor bir maç geçirebilirdik. Maçın kırılma anı 32. Dakikada belki bugün çok konuşulmayan Slowik’ingüzel bir timeing ve refleksle müdahale ettiği pozisyondu.

İlk yarı Hatay bir tık daha baskın bir oyunla etkili olmaya çalıştı. Bu gayet normaldi!Stres yükü çok olan maçlarda bu durumların yaşanması doğaldı. İkinci Yarı başlangıcındaOmeroviç’tenEthemi ve UğurCan hamleleri tam yerinde olmuştu. Hatayspor’un defans hattı ve Erce yan toplarda Hatay’ın en çok sos verdiği bölgeydi. Konyaspor 4 dakikada bulduğu 2 golle skoru bir anda 2-0'a getirmişti.  İlk golde Uğur Can mükemmel bir ön direk koşusu ile değme forvetleretaş çıkartırcasına, topuarka direk ağlarına bırakmıştı. 4 Dakika sonrası yine bir ön direk koşusu ile sahnede bu kez Oğul Can vardı.

2-0'dan sonra Cikaleshi’nin çıkış dakikası çok isabetliydi. Marlos’u kanata alıp, Ndaou’yu önde oynatıp farkı artırmasını beklerdim. Ancak bu karara da mevcut durumdan dolayı saygı duyarım.

Maçın hakemi Zorbay Küçük, son dönemde yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Çok küçük hatalarla güzel maç yönettiğini söyleyebilirim. Kötüye kötü diyorsak, iyi olanı da söylemek gerekir.

Ligin alt tarafı tam bir cadı kazanı oldu. Kupada oynanacak Beşiktaş maçından sonra, bu sezon direkt rakibimiz olan 3 takımla oynayacağımız maçlarda alacağımız sonuçlar ligdeki konumumuzu belirleyecektir.

Kontraya yatkın oyuncuların, özellikle deplasmanda oynayacağımız maçlarda daha fazla süre almasıgerektiğini düşünüyorum. Hadebe biraz dağınık görünse de, ilk maçı olmasına karşın kötü maç çıkarttı diyemem. Konyaspor’da bizi en çok mutlu eden skor olsa da zaman zaman saha içinde güzel işlerin çıkmasıda ayrıca sevindirdi. Defans bloğu ve orta sahayı Nzonzi kusursuz birleştiriyor. Tam bir lider oyuncu, orta alan ve hücum birleştirmesini ise Ethemi veya Ndao üslenebilir. Konyaspor bu ruhu sahaya yansıttığı sürece sahadan da istediği sonuçları alacaktır. Evimizde,zorluk derecesi yüksek maçlara çıkacağız, bu yüzden deplasmanda oynayacağımız final maçlarında alacağımız puanlar çok daha önemli hale geldi. Evinde oynadığı son 2 maçta Konya şehri bütünleşirse, birlik olursa neleri başarabileceğini bugün bir kez daha gösterdi. Pendik maçında olası bir galibiyette, stadyumun bundan sonraki maçlarda artık ful çekeceğini düşünüyorum. Bu ruhla oynadığımız sürece düşme hattından çok hızlı bir şekilde uzaklaşırız. Yeter ki;Bu hırsı, bu azmi, bu birlikteliği, kısaca bu ruhu kaybetmeyelim.

Maçın sözü: Kenetlen başka Konyaspor Yok!

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.