BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İç Anadolu'nun iki güzide şehrinin mücadelesi, tribünlerin Şehitlerimize karşılıklı tezahüratı ve saygı duruşu ile başlamıştı. Bu vesileyle, bugün ki yazıma, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anarak başlamak istiyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun...

Bu sezon itibariyle farklı hedefleri olan iki takımın mücadelesine şahit olduk. Avrupa kupalarına katılmak için mücadele eden Kayserispor, yanlış yapılanma ile sezona başlayan kendisini bir anda düşme hattına atan Konyaspor karşılaşıyordu. Kayserispor defans arkasına atılan uzun toplarla etkili olmaya ve pozisyon bulmaya çalışıyor. Hücum yönü olarak daha çok kendi sağ kanatlarını kullanıyordu. 

Konyaspor ilk 15 dakika pozisyon üretmede zorlandı. İlk pozisyonu 15 dakikada bulan ekibimiz bu pozisyonda takımda nokta golcü olmamasının eksiğini derinden hissetti. İlk 20 dakika orta sahada mücadele şeklinde geçse de, topa sahip olan Konyaspor, pozisyonlara giren taraf ise Kayserispor'du. Konyaspor ise; Moreno'nun driplinkleri, adam eksiltmeleri, Uğur Can'ın attığı ters kanada uzun toplarla etkili olmaya çalıştı. Ön alan presi ile rakibi yıpratıp pozisyona girmeyi amaçladı. Ancak hücum anlamında kıpırdanmalar 35.dakikadan sonra gelmeye başladı.

Bu maçta kritik kurtarışlar ile 3puanda pay sahibi olan Bernardoni, teknik açıdan zayıf bir kaleci! Defans hattımız ise, tekniği üst düzey olan Sehic ile oynamanın dezavantajını iliklerine kadar hissediyor. Kaleciye dönülen toplar, gelişi güzel vurulduğundan, genelde taca veya rakibe gidiyor. 

İlk yarı oyun orta alana fazlasıyla sıkıştı. Duran toplar normalden çok daha önemli bir hal aldı. Golsüz geçilen devrenin ardından, bu defa topa sahip olan Kayserispor olurken, pozisyonlara girip golleri bulan taraf ise Konyaspor olmuştu.

Yazılarımda çok fazla pozisyon analizlerine değinmesemde 2 penaltı pozisyonu ve VAR'dan dönen Kayserispor'un golüne değinmek isterim. 

Konyaspor'un kazandığı ilk penaltıda uzak doğu sporlarına gönderme yapan Bilal'in hareketi tartışmasız penaltı. Gelelim kartın rengine! Birçok Konyaspor taraftarı bana kızacak olsa da kartın rengi bence doğru! İlk olarak, olay gerçekleştiği anda, Moreno topa yüzde yüz hakim değil ve ikinci olarak Bilal'in topa bir müdahalesi var, ancak Moreno'ya da müdahalesi var! Top çaprazda ve kademede kısa mesafede oyuncu var, dolayısıyla kartın rengi ve karar doğrudur. Öte yandan bir kaleci topa öyle giremez...

İkinci penaltı pozisyonu her ne kadar ilk bakışta topa müdahale gibi görünse de, dikkatli baktığınızda defans oyuncusunun ayak tabanıyla açık bir müdahalesi var ve karar penaltıdır. VAR görevini yapmıştır. Gelelim Kayserispor'u umutlandıran ve VAR'dan dönen gole, faul olayı gerçekleşiyor. Pozisyon bitmeden, Kayseri devamında golü bulunuyor. Açık bir faul olduğundan VAR burada da başarılı bir yönetim gösteriyor. Şimdi bu pozisyonları neden değerlendirme ihtiyacı hissetiğime gelirsek, Samsunspor başkanı sayın Yüksel Yıldırım'ın attığı twitten bir bilgilendirme olsun diyedir. Samsunspor başkanı kendi takımının aldığı transfer yasağıyla ilgilenmek yerine, Kayserispor cephesinin bile kabul ettiği bir ortamda sadece futbol bilgisininin seviyesini bizlere göstermiştir. Üstelik daha bir maç önce rakibi olan takımın verilmeyen penaltısı ile puan almışken bu açıklamanın sadece hedef saptırmak olabileceğini düşünüyorum.

Açıklamayı değiştirmeden yorumu siz değerli okurlarımıza bırakıyorum.

''Konyaspor - Kayserispor maçını seyrediyorum ve çıldırdım. Maçın VAR hakemi derhal hakemliği bırakmalı veya emekli edilmeli. Emek hırsızlığı devamlılık haline geldi ve kimse bu işleri düzeltmek istemiyor. Konyaspor'un herhafta VAR tarafından korunmaya ihtiyacımı VAR?''  Hadi sen işine başkan, herkes kendi işine diyorum.

Ben bulu açıklamayı talihsizlik olarak görüyorum...

Gelelim değişikliklere, Yasir'in Cebrail'in yetenekleri maalesef bu takımda oynayacak seviyede değil, her hafta aynı şeyi deneyip farklı sonuçlar beklemek! Trajikomik bir durum...

Umarım bu hamleler yokluktan ileri geliyordur. 

Vakit kaybetmeden transferler bitmeli!

Herşeye rağmen çok güzel bir 3 puanla devreye girmek güzel oldu. Hocanın değişiklikleri ise, ilk günden beri halen kafamda büyük soru işareti!

Maçın sözü: herşeyin mühim noktası başlangıçtır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.