BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Genel itibariyle Alanyaspor ile oynadığımız maçlarda bol gol izliyoruz. Bol pozisyonlu futbol açısından zevkli mücadeleler oluyor. Yine bol gol beklesek de takımların durumunu göz önüne aldığımızda daha temkinli bir mücadele olacağı açıktı. Bu yüzden ilk yarım saatlik dilimi neredeyse pozisyon izlemeden tamamladık. .

Maç öncesi yazdığım yazıda hakemin ceza sahası içinde verdiği kararlar ile çok eleştirildiğini ve bu eleştirilerin halı olduğunu belirtmiştim. Alanyaspor’un ilk golü temiz olmasına karşı şunu söyleyebilirim. Yıllardır kaleciye yapılan bu temaslarda, kaleci yere düşer düşmez endirekt serbest vuruş verdiniz!  Kuralları ilk defa mı uygulamaya kalktınız? Neden bir standardınız yok? Bu ülkede hakem konuşmaktan her vazgeçilmek istenildiğinde yeniden gündem oluyorsunuz! Yenilen bu golden sonra hemen reaksiyon gösterip cevap verilmesi, bu takımın en büyük silahı oldu diyebilirim.

Maç dengeli bir şekilde ortada giderken, Konyasporlu oyuncuların, rakip oyuncuların, yayıncı kuruluş spikerinin, taraftarların ve ekran başında izleyenlerin ne olduğunu anlamadığı garip bir penaltı verildi. Bu pozisyon hakkında yorumu sizlere bırakıyorum…

Konyaspor yediği gol ile bir defa daha geriye düşmesine karşın oyundan düşmeyerek, skoru eşitlemesini bildi. Aslında kendi adıma mental olarak bu kadar diri bir Alanya beklemiyordum. Ancak bu durumun oluşmasının en büyük nedeni Konyaspor’un öne geçememesiydi. İlk golü bulan taraf Konyaspor olsa psikolojik baskıyla Alanya’nın toparlanması oldukça zor olacaktı. Bu hafta Konyaspor için söylenecek en güzel şeyler, pes etmemesi mücadeleden vazgeçmemesi yenemiyorsan yenilme mantığını uygulayabilmesi diyebilirim.

Kulübe olarak biraz çeşitlilik olsa bu maçın dönme ihtimali artardı. Bire üçe bakmadan devre arasına kadar maksimum puanı toplayıp, bu takımı hak ettiği yere çıkarmak gerekiyor. Konyaspor yönetim değişikliği sonrası, hakeme verilen tepkiyi, şehri toparlama anlamında olumlu buluyorum. Zira taraftarın yönetimden birinci beklentisi, takımlarına sahip çıkacak dirayetli bir yönetimdir.

Maçtan önce küslükleri bitirme adına tribün liderlerini aynı karede buluşturmak, birlik beraberlik mesajı vermek, en az bu tepki kadar önemliydi.

Evimizde oynayacağımız Sivas ve kayseri maçlarından galip ayrılmamız gerekiyor. Deplasmanda Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında puan alabilmek ise bu sezon özelinde ekstra puanlar olup, gelecek adına çok daha rahat bir konuma sokacaktır.

Konyaspor küme düşmedi! Ancak altımızda bulunan takımlardan sadece Başakşehir karşısında galip gelmek ürpertici bir durum. Kupa maçları oynama fırsatı bulamayan oyuncular ve takım içi huzuru tesis etmede oldukça önemlidir. Bu yüzden hafta arasında oynanacak kupa maçına da aynı ciddiyet ile çıkıp Sivas maçı öncesi moral bulmak gerekiyor. 

Bu hafta alınan beraberlik bugün canımızı sıkabilir. Ancak totalde kaybedilen 2 puan değil kazanılan 1 puan olduğundan çok çok önemlidir. İç sahayı yeniden deplasman gibi deplasman yapmak için, yeni bir başlangıç yapmak için, tüm futbol severleri takımımıza destek olmaya çağırıyorum. Her şeyi bir kenara bırakalım ve takımımıza destek olalım. Konyaspor taraftarı isteyince neler yapabiliyor herkese gösterelim.

Başka Konyaspor yok!

Maçın sözü; Güzel günleri kazanmak için, kötü günlerde savaşmalısın!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.