BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bin avuç yürekli adam, Küresel emperyalizme tek başına meydan okuyor.

ABD'ye, Avrupa'ya, dünya düzenine, Siyonizmin bütün aparatlarına, sömürgeciliğin bütün kalelerine..

Bütün yönetimlere, silah gücüne, yenilmez denilen ordularına, füzelerine, uçaklarına, donanmalarına... Bütün finans gücüne, bütün medya gücüne, entelektüel zihnine... DİRENİYOR..

Sadece Gazze’yi savunmuyor, dünya düzeninin temellerini vuruyor, sarsıyor. İnsan ırkının şerefini savunuyor, koruyor. Londra'dan Paris'e, New York'tan İstanbul'a, Cakarta'dan Madrid'e...

 Güney Afrika’dan Kostarika’ya, Avustralya’dan Yemen’e.. Dünyanın bütün ülkelerinde, bütün şehirlerinde, bütün sokaklarında, bütün mahallelerinde..

 Kitleler onlarla aynı sesi, aynı iradeyi, aynı direnişi bayraklaştırıyor.

Milyonlarca insan; Bu avuç adamın direnişi üzerinden, Küçücük bir toplumun sabrı üzerinden, Küresel düzene isyan ediyor. Bütün rejimler, yönetimler, vatandaşlarıyla ayrışıyor.

Sağcısı, solcusu, Müslümanı, Hristiyan’ı.. Etnik ve dini ayırımın sınırlayamadığı, Bütün ülkelerde, bütün kıtalarda bir vicdan hareketi büyüyor. Batı’nın bütün yönetimleri, bütün liderleri, bütün sistemleri, bütün gücü, kibri, gaddarlığı hiçbir zaman bu kadar nefret toplamadı. Bu öfke çok şeyi değiştirecek…

 Çok yaşa Filistin Savaşçıları! Dünyanın en iyi savaşçıları arasında. İzzettin El Kasmam Savaşçıları hakkında tespit ettiklerim şöyle...

1- Bildiğimiz, alışık olduğumuz Filistinli direnişçi örneklerinden, modellerinden çok farklılar.

 2- İleri derecede profesyonel görünüyorlar. Nerede, nasıl eğitim aldıkları ayrı bir konu. Ne kadar eğitildikleri aynı bir konu. Ama ince ince işlenmiş bir emek ve sonuç var ortada.

3- Kassam savaşçıları, şuan dünyanın en iyi savaşçıları arasında gösterilebilir. Bu net!

4- Direnişçiler ama ileri derece özel harekat eğitimi almışlar. Büyük devletlerin Özel Birlikleri’ne benzer bir yapıya sahip olukları öne çıkıyor.

5- Şehir savaşlarında yetenekleri olağanüstü. Savaşçı ruhun yanında, direnç, taktik, lojistik, operasyonel kabiliyet açısından şaşırtıcı üstün özellikler sergiliyorlar.

6- Çok akıllılar. İdeolojik kimlik, siyasi bilinç, toplumsal aidiyet duyguları çok yüksek. Büyük bir amaca kilitlenmişler.

7- İçlerinde kadın savaşçılar da var. Onların da, kamuflajları içinde, son derece profesyonel asker, özel harekat birlikleri olduğu açık.

8- Bir örgüt değil bir devlet kurumsallaşması, yeterliliği, silahlı geleneği, eğitim ve terbiyesi öne çıkıyor. Bunu ilk kez görüyoruz.

9- Ağırbaşlılar. Savaşırken de, esir değişimi sırasında da hiçbir şımarıklık, aşırılık görünmüyor. İsrail askerlerindeki taşkınlıktan ve hafiflikten onlarda eser yok.

10- Ne yapacaklarını bilen, kendinden emin, insan ilişkilerine dikkat eden, davranış ve nezakete sahip eğitim de aldıkları ortada.

11- Filistin savaşçıları, Ortadoğu’da sadece direnişe değil, asker/ordu modellerine bile ilham olacak, büyük değişimlerin kapısını açacaktır.

12- Hem savaşırken, hem açıklamalar yaparken, hem esir değişimi sırasında görünen şu: Bir ordunun tam çekirdeği inşa edilmiş. Artık orduyu bu çekirdeğin etrafında örmek, inşa etmek kalmış. 13- Gazze direnişinde Kassam Savaşçıları; hem olağanüstü mücadele, savaş örneği sergilediler. Hem de dünyanın en iyi PR şirketlerinden daha başarılı bir uluslararası kamuoyu oluşturdular.

14- Bundan sonra Filistin eski Filistin olmayacak. Bir ülke, bir devlet, bir nesil yeniden yükselecek.

15- Bundan sonra İsrail eski İsrail olmayacak. Çözülecek, güç kaybedecek. Dünyada kaybetti, kendini de tüketecek.

16- Şunu rahatlıkla olarak ifade edebilirim; Kassam Savaşçıları yeni bir şeyin doğuşunu ilan etti.

ALINTI

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.