BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bir yılın ardından çok şükür Ramazan ayına eriştik, oruçlarımızı tutduk, ve hitamında Ramazan Bayramına kavuşarak, yüzyılın felaketi, üzücü yüreklerimizi burkan, büyük bir depremin ardından buruk bir sevinçle bayramımızı geçirdik.

                Geçmiş bayramımız tüm okuyucularımıza ve milletimize mübarek olsun. Yüce Yaradanımıza ne kadar hamdü senalar etsek azdır. Sağlık esenlik içerisinde tekrar tekrar bayramlara eriştirmesini niyaz ederiz.

                Yüreklerimizi burkan deprem felaketinde ölen kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralıları kardeşlerimize acil şifalar diler, geride kalan insanlarımıza başsağlığı ve sabır-metanetler dilerim.

                Bu elim Âfet karşısında, milletimizin merhamet ve hamiyyetperver yardım duyguları kabarmış, milletçe yardımlaşarak, yaraların daha kısa zamanda ve minimum mağduriyetle giderilmesi için milletimiz adeta seferber olmuştur. Milletimizin bu tutum ve davranışı ile Kadim bir medeniyetin mirasçıları olarak vicdanlı ve merhametli bir davranış sergilenerek, olması ve yapılması gerekenler yüzde yüz olamasa bile maksimum düzeyde yapılmıştır. Ve halende yapılmaya devam edilmektedir.

                Bundan dolayı da, Aziz milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Eksiklerimiz olmuştur, bunlardan ders çıkararak, en kısa zamanda bu eksikleri gidermeyi, yanlışlar olmuşsa, bunların künhüne vakıf olarak, bu yanlışlardan dönmeyi, bir daha yapmamayı, ideale ulaşamasak bile, standardını yakalayarak hedefe varma noktasında çaba sarf etmeyi bizlere, toplumumuza, milletimize nasip etmesi HakkTealadan niyazımızdır.

                Depremde hayatlarını kaybederek Rahmeti Rahmana kavuşan kardeşlerimize, Allah’tan rahmet, geride kalanlarına başşağlığı dileriz.

                Tabi ki kolay değil, ateş düştüğü yeri yakar, bu olay depremi yaşayan kardeşlerimiz de büyük travmalara neden olmuştur. Ancak, bizler bu acılarını paylaşarak azaltmayı, yaraların daha çabuk ve daha kısa sürede sarılmasını sağlayarak hafifletmeye katkıda bulunabiliriz. Bu konuda, ufak tefek eksiklikler istisna sayılarak, fazlasıyla yapıldığı kanaatindeyim.

                Yüce Mevlam böyle acılar bizlere bir daha yaşatmasın, göstermesin.

                Bütün bu acılardan sonra gelen bayramda, insanlarımızın daha çok cami ve mescidleri doldurduğunu, bayram süresince önceki yıl ve bayramlara göre daha çok bayram ziyaretleri yapıldığını, çok önceden küs olan birçok insanın bu bayram barıştıklarını, menmuniyetle görmüş ve gözlemlemişimdir.

                Bunda, pandemi sonrası gelen ilk bayram olmasının mı, depemin mi, yoksa her iki saikin de birden mi etkisi olduğunu henüz tam bilmiyoruz. Bunların dışında henüz dikkatimizi çekmeyen ya da gözden kaçan başka bir neden mi var onu zaman gösterecek. Zaman en büyük müfessirdir.

                Ancak nedeni ne olursa olsun, çok iyi gelişmelerdir. Bu toplumda ki, iç barışın sağlanması ve huzuru içinde son derece önemli ve gereklidir. Ne yönden bakarsak bakalım, pozitif ve müsbettir. Bu durum artarak devam ettirilmeli ve ivme kazandırılmalıdır. Bunun kaybeden tarafı olmaz herkes faydalanır. Ancak, faydalanma oranı kişiden kişiye göre değişir ve insanların bakış açısına ve değerlendirmesine göre değişir.

                Bu bayram vesilesiyle, bu oluşan ortamdan, azami ölçüde ve maksimum düzey de faydalanmayı ve nasiplenmeyi bizlerin ve toplumumuzun her ferdinin istifade etmesi temennisiyle daha sonraki bayramlarda paylaşmak dileğiyle, tekrar bayramınızı tebrik ediyorum…

               

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.