BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 “İnsan, insanın en büyük sorunudur” diyor felsefeci âlimin birisi. 

Öyle değil mi? Bugün en büyük derdimiz en büyük sorunumuz en sorunlu olduğumuz konu insan değil mi?

“İnsan; girdiği yere, yaptığı her işe, karıştığı sosyal guruba,  bulunduğu her makama, seçildiği her yere kalitesini ya da kalitesizliğini de taşır!”

Kişinin hangi inanca, ideolojiye, çizgiye, davaya mensup olduğuna bakmadan önce, mensup olduğunu iddia ettiği inanç, dava ve çizginin “arısı mı, sineği mi olduğuna” muhakkak surette bakmak lazım.

Çünkü Arılar üretir sinekler arıların ürettiklerini tüketir…  Sinekler hem böyle yapar Bunu yaparken de yaptığını marifet zanneder.

Yada şöyle tarif edeyim Dev üzerinde bulunan küçük yaratıklar bazen devin gücünü kendi güçleri zannederler…

 Onun içindir ki bulunduğu Camianın başarısı kendi başarısı zannetmenin gafleti içine düşerler.

 Camianın içinde denizde balık gibidir, camianın içinden koptuğu zaman sudan çıkmış balık gibi kısa sürede yok olur gider, biter.

Tarihte hep böyle olduğu günümüzde böyledir. Arılar savaşır üretir   sinekler    ganimet  peşinde  tüketme   peşinde   üretilene  çöreklenme  peşindedir..

Böyle bir   durumda   liyakatsiz   hak etmediği  halde  bu   tür  insanı   nereye   koyuyorsanız, sonuçta da  oranın kalitesi düşürüyor.

Eminim ki   bu tür  insanı  bir ticari işletmenin başına koysanız, ticaretin de kalitesini düşürecek ve ticaret ahlakını da bozacaktır.

Oradan alıp eğitimin, dînî kurumların, sivil yapıların vs. başına koysanız, kesinlikle bütün bu bütün alanların da kalitesini düşürüp ahlakını bozacaktır.

 Çünkü arılar sadece çiçeklere konarlar ve hep üretmek için yaşarlar. Sineklerse, arıların yaptığını tüketmek için vardırlar ve ganimet gördükleri her yere pis mi temiz mi demeden konarlar.

Birileri kızıp darılmasın da, elinden bir iş gelmeyenler,  efendice bir kenarda uslu uslu oturmuyorlar.

 İş yapacak ehil  kişilerin  yerini çeşitli entrika  ve ayak  oyunları ile  doldurduktan sonrada işgal ettikleri makamlarla  hem  değeri tüketiyorlar  hem de iş yapanlara saldırmaya, onların mesaisini çalmaya kalkarken ,aslında   toplumun mesaisini  geleceğini de çalıyorlar...

Sonuç mu; sonuç gayet açık:

“İnsan olanlar çözümün bir parçası olurlar; diğerleri  ise sorunun bir parçası olurlar.”

 Gelecek   haftaya Devam edeceğiz….

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.