banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kung-fu Uzakdoğu’ya mahsus bir kültürfizik ve mücadele sporudur. Çıplak elle yapılır. Karateye benzemekle beraber sıçrama ve ayak hareketlerine fazla yer vermektedir. Vaduz Konyapor maçının Litvanyalı hakemi  Manfredas Lukjancukas bir futbol maçının hakemi olduğunu unutuverdi. Futbolla alakası olmayan kararlar ile adeta maçı katletti. Sanki bir uzak doğu dövüş sporları organizasyonu izlemiştik.Lukjancukas, 15.yy’da  Polonya-Litvanya milletler topluluğunun soyundan gelmiş olacak ki, onlar da gördükleri eziyetlerden dolayı yaşadıkları toprakları terkederek başka bir bölgeye yerleşip siyasi ve askeri bir güç haline geldiler. Dövüş,  Suikast ve yağmalama üzerine uzmanlaştılar. Bu maç yönetiminin başka bir açıklamasını da aradım ama bulamadım...

Konyasporlu oyuncular bazen serbest stilde kendilerini yerde bulurken, bazen ön , bazende yan tekmeye maruz kaldılar. Maçtan önce Bytyqi’nin rahatsızlanması, Cikaleshi’nin de gereksiz bir kart ile cezalı olması canımızı fazlasıyla sıkmıştı. Vaduz takımının stoperleri ne olursa olsun 6 pas çizgisini terk etmeme üzerine konumlandılmıştı. Orta ve ön bölge oyuncuları da mücadele ve dövüş sanatları üzerine yetiştirilmişti. Hakemde tam maçına verilmiş olacak ki Konyasporlu oyuncular dayak yiye yiye ilk yarıyı tamamladılar. İkinci yarının başlamasıyla beraber topu ayakta tutmadan hızlı hücumlar başladı. Oyuncularımızın mücadelesi ve sadece futbol oynama istekleri, Vaduzlu oyuncular tarafından engellenemiyorsa hakem tarafından baltalanıyordu. İkinci yarı Konyaspor tehlikeli atağında ise oyunu durdurması saçımızı başımızı yoldurmuştu.

Gol atmasına karşın Muhammet Demir hem fizik olarak hem teknik olarak vasadın çok altındaydı. Tamam hazır değil, zorunlu oynadı ama bu şekilde devam ederse forma şansı bulamaz, kendisine çeki düzen vermeli. Adil timing hatası yaptı ve buldukları tek pozisyonda golü buldular. Girdiğimiz 21 pozisyon, 18 şut , 15 köşe atışı çizgiden defalarca çıkan toplar ciddi manada kalite farkı olan bir takımız ama skor berabere bitti. Konya’da o stadı doldurup maçı ve turu almamız lazım.

Konyaspor’un bu etkili oyununa karşın forvet oyuncumuzun eksikliği de gün yüzüne çıkmış oldu. Adeta neredesin sen dedirtti. Orta seviyenin bir tık üzeri golcümüz olsa şuan hattrick yapmış, bizde tur bileti ile Konya’ya dönüyorduk. Biz bu takımı eleriz. Ondan yana hiç şüphem yok! Fakat tur ilerledikçe işler daha da zorlaşacak o yüzden en kısa zamanda yönetimin bu işi çözmesi şart. Alınacak forvet ile durdurulması çok zor bir takım haline gelebiliriz. Maça gelen taraftarlara da tek tek teşekkür etmek gerek. Deplasmanda bize evimizdeymişiz gibi hissettirdiler.

Maçın sözü; Dünün yöntemlerini bugünün futbol dünyasında kullanmakta ısrar eden kişi, yarının futbolunda olmayacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147