BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Her insan kendi içinde yaşar kendi mevsimini!

Bazen baharda kışı yaşar, şemsiyesiz yakalanır yağmura ıslanırsın . Oysa kışın sonu bahardır, yağan karlar erir,  can olur toprağına çiğdem olur açarsın.

Mevsim bahardır, havada kuşlar uçar cıvıl cıvıl.  Kardelenler açar karlar altından. Çiğdemler nazlı nazlı salınır çayırların içinde. Sular akar derelerden taşkın  ve neşeli.

 Mevsim bahardır. Coşkuludur sevdanın başı, on yedi yaşındaki genç gibi  günü gününe uymaz. Öğleye kadar güneş, öğleden sonra yağmur yağar ıslanırsın.

Yamaçları karla kaplı dağların eteklerinde yaylalar sessiz ve sakindir. Sırtını yaslayıp oturduğun asırlık ardıç ağacı sohbetine ortak olunca şaşırır kalırsın. Mevsim bahardır.

Yaylada evler dağların yamacına yapılmış, toprakla örtülü damlarda otlar yeşermiş. Yılların yorgunluğuyla taş duvarlar çıkıntı yapmış, kaybetmiş zamana karşı savaşını.

Sert sen rüzgarlar çatıları yıkıp, dört bir yana fırlatıp atmış sacları,tahtaları. Sahibi görünce üzülecek. Boşa gitmiştir bir sürü para ve emek. Doğaya kimin gücü yeter ki? Alt tarafı iki kurşun pul, iki çivi.

Sular taşkın yapıp yolları bozmuştur. Öfkesiyle birlikte, önüne ne gelirse, şişe, çocuk bezi, kamyon lastiği, leğen, birkaç parça elbise ne varsa hepsini getirip sahibine iade etmiştir.

Düşünmeli insanoğlu. Yarın için bugünü korumalı. Su akar düdenlerden kaybolur gider. Geride kalan insana ait eserlerdir.

Söğüt ağacının altındaki yayla çeşmesi daha bir coşkun daha bir heyecanlıdır. Suları sığmaz oluğuna dışına taşar. Çayırlar içindeki minik papatyalar neşeli bir şekilde dans ederler rüzgarda. Bir serçe konar suyun kenarına ürkek, hızla suyu içip havalanır gökyüzüne.

Patlamış su borusundan fışkıran sular özgürce havada dans ederken, manzaraya takılır gözlerin dalarsın. Mevsim bahardır. Oysa her insan kendi içinde yaşar mevsimini, baktığın değil gördüğündür aslında senin manzaran. Bu yüzden de çoğu zaman dışımızdaki manzarayı izleyelim derken içimizdeki manzarayı kaçırıyoruz. Hayatı bu yüzden ıskalıyoruz.

Yaşamın keyfine varmak için dışına değil içindeki manzaraya bakmalı insanoğlu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.