BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de yaşayan bir vatandaş olarak,   oldukça hassas bir   dönemden  geçtiğimizin bilincindeyim..

Bu hassas dönemde, Devlet  yetkilleri ve hassaten  Sağlık Bakanımızın Corona virüs olayında canhıraş bir şekilde çalışmasını takdirle karşılıyorum.

Bu ülkenin bir vatandaşı olarak bizlerden istediği her türlü tedbire harfiyen uyulması gerektiğini düşünüyor ve bizden istenileni yapar ,alınan bu tedbirlere harfiyen uyarsak fert olarak vatandaşlık görevimizi yapmış olacağımızı düşünüyorum.

Her Türk vatandaşının da aynı hassasiyeti göstermesi durumunda bakanımızın ve çalışanların işini de oldukça kolaylaştıracağımıza inanıyorum.

 Sayın Bakanımız açıklamasında; “virüsün ülkemiz içinde yayılma olasılığının yüksek olduğunu”  belirti.

Şimdi bu durumda Seydişehir Devlet hastanemizin yetkililerinin aldığı tedbirlerin neler olduğunu merak ediyorum.

70 bin Seydişehirli için risk nedir? Hastanede yatan hastaları ve hastane personelinde risk var mıdır?

Şöyle soralım. Olası bir vaka için izolasyonlu bölümler oluşturuldu mu yoksa vakıalar Konya Bölgesi için belirlenen hastanelere mi taşınacak? Taşınmayacak ise  olası izalasyonlu  bölümler hastanenin hangi bölümleri ve kaç kişilik?  

Hastanemizde olası bir vakıada,  hasta normal hastaların bulunduğu bölümlerde mi yatırılacak yoksa ayriyeten bir izolasyon bölüm hazırlandı mı?

Bu konuda bir hazırlık bir tedbir var mıdır?

 Bu konuda;  açıklama yetkilerinin olmadığını biliyorum ama sadece Kamuoyunu rahatlatmak adına yine de soruyorum ben.

Konu hassas ve tartışılmayacak kadar önemli bir konu...  Böyle hassas bir dönemde hayati bir konuyu da asla ve kata tartışılması taraftarı değilim Tartışanlarında provoke amaçlı paylaşım yapanlarında bu  ülke için çok iyi   niyetli kişiler olmadığını düşünüyorum.

Ama yarın  “vah, tüh!” dememek için de bu soruların cevabını öğrenmenin 70 bin Seydişehirlinin hakkı olduğunu düşünüyorum.

En azından Sağlık Bakanımızın hızına, temposuna ayak uydurulup uydurulmadığının, böyle bir çabanın olup olmadığının bilinmesi bizi  son derece   rahatlacaktır..

Tüm sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar, risksiz muayeneler dilerim.

Tüm vatandaşlarımıza da alınan tedbirlere mutlak bir uyum gösterilmesi gerektiğini hatırlatır, Allah’tan sağlıklı, huzurlu ve mutluluk dolu bir yaşam dilerim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.