BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Maç kazandık konvoy, seçim kazandık konvoy, şampiyon  olduk konvoy, düğün yaptık konvoy, asker uğurlamalarında konvoy, aklımıza geldikçe konvoy, her zaman her şartta konvoy… Konvoya karşı konvoy,karşılıklı konvoy, arka arkaya konvoy, yan yana konvoy... Konvoy,konvoy, konvoy...

Normalde sıkıntılı olan trafik işleyişi yüzlerce aracın konvoy oluşturması ile bir eziyete, çileye dönüşüyor. Oluşabilecek kazalar ise olayın bir başka bir boyutu…

 Hele birde kavşaklarda caddelerde araçları durdurup  oynamak, halay çekme k  vs… işin  başka   bir boyutu.

Seydişehir’de caddeler  kısa   ve sokaklar da dardır. Konvoyun olduğu yerden geçmen mümkün değil... Trafik keşmekeşi çileye  dönüşmüş... Pekala  ne adına? İnsanı ikna  edici, mantıklı, makul   hiçbir açıklaması yok..  Sadece magandalık, az gelişmiş ülkelerde yaşanabilecek gösteriş, bastırılmış egoların tatmini gibi şeyler…

Aslında çözüm çok kolay olmasına rağmen şimdiye kadar çözülememiş bir sorun... Devlet yetkilileri “yapılmayacak”dediği an,yaptırmakta ısrar eden düğün sahibine cezai müeyyideyi uyguladığı zaman iş biter hâlbuki.

Sadece “konvoy yasağı”yetmez. Mahallearasındaki   gürültülü düğünlere de  son verilmelidir...

Adam   getirmiş  en   yüksek sesli elektro sazı, sadece o  mahalle değil  şehrin her yerinden dinle...Bu nasıl bir eğlence anlayış tarzıdır?  Sizin düğününüz varsa benim de cenazem var. Ne olacak şimdi? Benim acımın üzerine neden tuz biber ekiyorsun ki? Beni neden rahatsız etmek gibi bir zorlama içindesin?

Bu gürültüye tahammül edemeyecek yaşlı var, hasta var. İşten gelip dinlenecek insanlar var. Bu durumlar olmasa bile sen “mutlu olacaksın” diye hiç kimsenin senin gürültüne tahammül etme  gibi    bir mecburiyeti yok.

Gürültüden dolayı defaatle şikayet edilipde  emniyet ekiplerinin ikazlarından sonra    gürültüye  devam  düğün sahipleri var. Çözüm bellidir.

Konvoy  Meselesindeki hassasiyetlerinden  dolayı Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak  , Konya  Büyükşehir Belediye Başkanı Ugur İbrahim Altay  ve Konya  Bürokrasini  kutluyorum.

EDS  Her yerde  olmalı…

 

Konya’da bir çok caddesinde trafik akışında hız  sınırını   kontrol eden  sistem uygulaması  son derece başarılı bir şekilde  devam ediyor. Eğer kurallara uyarsan hiçbir ışığa takılmadan akıp gidiyorsun…

Tabii işin istisnaları çıkabilir, hiç sorun değil. Onların olması genel gidişatı bozmuyor… EDS sisteminin bulunması trafik akışını  düzenli olmasında son derece önemli.

Yaya  önceliği..

Yaya  önceliği sistemi  büyük oranda   oturmaya   başladı. Sürücülerin çoğunluğu   kurala  uyma  konusunda  son derece  bilinçli ve  bu  bilincin verdiği destek ile  her geçen gün sitem oturuyor.

Yayalarda  ve  sürücülerde istisnaların olması  uygulanan  sistemden asla  geri adım  atılmasına  sebep olmamalı.

Yaya  geçidinde  duran aracı görünce  “hak benim” diyerek olayı sulandıran  yayalar olduğu gibi  durmayarak  yayaya  çarpacak şekilde    giden sürücüler de dikkatli olmalı ve  cezai işlemlerden   uyarılmalardan asla  vazgeçilmemelidir.

Unutmayalım ki; “en kötü kural bile kuralsızlıktan daha iyidir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.