BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 ? ben üç babası ikisi okuyan bir tanesi daha küçük bir aile reisiyim.  Size aktarmak istediğim bir sorunum var.  Çocuklarım Seydişehir de bir ilköğretim okulunda okuyorlar. Okul evimize yakın olduğu için ve de benim çevremin çoğunluğunun bulunduğu mahalle olduğu için burayı seçtik. Okulun genel gidişatından oldukça memnunuz. Çocuğumun biri daha beşi bitirmediği için birinci sınıftan beri  aynı öğretmen okutuyor  ve oldukçada başarılı. Ama diğer çocuğum ikinci kademede okuyor ve her derse ayrı öğretmen giriyor.  İkinci kademede okuyan çocuğumun dersine giren öğretmenlerden birinin çocukların dersine alkollü girdiğini ve bu durumunun çocuklar tarafından fark edildiğini duyunca  inanamadım yoktur öyle bir şey  dedim. Böyle bir şeyi aklımın ucundan bile geçirmediğim için bana inandırıcı gelmedi. Ve konuyu biraz araştırınca olayın doğru olduğunu örgendim. Bunu benim gibi başka örgenci velilerinde bildiğini ama şimdiye kadar hiç kimsenin bir şey yapmadığını öğrenmem ise beni iyice üzdü.

 Daha kötüsü okul idaresinin bu olayı bilmesine rağmen hiçbir şey yapamaması ? yapamaması ise olayın başka bir boyutu. Birkaç veli toplanıp okulun müdürüne olayı bildirdik ve hiçbir sonuç çıkmadı. Hatta söz konusu öğretmenin sorumlu olması gereken insanlar ile beraber akşam üzerleri çok kez tekel bayiinden alış veriş yapıp gittiklerini gören öğrenci velileri de var. Oturdum bu olayı yetkililer paylaşmak istedim. Ve çocuklarım o okulda okuduğu için çeşitli sebeplerden dolayı vazgeçtim.?

 

Okurumuzdan gelen bu mektubu okuduktan sonra insanın dehşete kapılmaması mümkün mü? Eminim olamaz böyle bir şey dediniz içinizden.

 

Mektubu yayımlama konusunda epey tereddüt yaşadıktan sonra kararımı verdim. Ve sizlerle paylaştım anason kokulu konuyu.... Öncelikle çocuklarımızı emanet ettiğimiz çok değerli öğretmenlerimizin affına sığınıyorum.

 

Beş yıl ilkokul, üç yıl ortaokul, üç yıl lise,  dershane dönemi ve dört yıl üniversite okudum, hiçbir okulda ve öğretmenim de rastlamadım bu duruma.

 

Alkol nerede içilir nerede içilmez gibi böyle absürd   bir konuyu  tartışacak değilim. Kim ne içerse  içsin  ister zehir,  ister zıkkım , ister kimyasal , ister uyuşturucu ister şehirlerin atık suyunu  beni ilgilendirmez...

 

Amma!

 

Benim okulumda, benim çocuklarıma eğitim öğretim verilen yerlerde Çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim yuvalarında ülkenin geleceği o tertemiz beyinlere o kişililerinde ders  verirken  Alkollü olması  beni ilgilendirir.

 

Dersten çıkınca ne halt yiyecekse  yesin, ne zıkkımlanacaksa zıkkımlansın hiç kimse karışmaz  ama  okuluma adımını atarken  körpelerimizin sınıfına dalarken  alkollü, sarhoş,  sallana salana giriyorsa birileri de bunun hesabını sormuyorsa ben  sorarım buradan o yetkililere, ve yetkisizlere adam gibi işinizi yapın deme hakkına  sahip olurum. Ve bu konuyu cümle aleme duyururum

 

Kelimeler uzadıkça sinir katsayım artıyor. Kısa kesiyorum ve yetkililerin hem okul hem de öğretmen ismini bildikleri halde en ufak bir girişimde bulunmamalarını da okullarımızda ki öğrenci sayısı kadar kınıyorum?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.