BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Van, Erciş ve çevresindeki deprem, halkımızın acılarına yenisini kattı..

Yüzlerce can, yıkıntılar altında kaldı, can verdi..

Binlercesi yaralı, on binlercesi evsiz-barksız kaldı..

Ancak, bu felaket karşısında ülkenin her bir tarafından yola koyulan yardım ekipleri,  açılan yardım kampanyaları, felaket zamanında bir araya gelme özelliği  milletimiz  adına gururu olacak çaptadır..

 Yakın zamanda Afrika da yaşanan insanlık dramı için ayağa kalkan bu toprakların insanı, aynı şekilde ülkemizin bir bölgesinde meydana gelen depremden saatler sonra yardımları ile yola çıkıyor.

Allah bu toprakların   yardımseverlik  duygularını hiçbir zaman kaybettirmesin..

 İki ayaklı  hayvanlar ..

İki ayaklı bazı ?hayvan?ların internet sitelerindeki deprem haberlerinin altında, veya facebook / twitter gibi iletişim mekanizmalarındaki yazışmalarında, bölge insanlarının sanki hepsi veya büyük bir kısmı PKK ?nın destekçisi imiş gibi, onlara ?ohh olsun..?  mânası içeren şeytanca  yazılar yazdıkları görülmüştür..

Ama, bereket ki, bu gibiler, büyük kitleler tarafından lanetle karşılanmıştır..  

Çirkin görüntüler insan kaynaklı?

 Her depremden sonra hiç gündemden düşmeyen yapılaşma tartışmaları Türkiye için insan kaynaklı bir olay.

İşin kuralına göre yapılmadığı için yıkılan binalar sadece deprem bölgesinde mi olduğunu zannediyorsunuz.  

 Kendi yaşadığı bölgeyi, kendi yaşadığı konutları, kendi yaşadığı şehirlerin farklı olduğunu zannedenler sadece kendilerini aldatmış olurlar.

Parayı alırken birinci kaliteden alan, hizmet verirken 3 kaliteden hizmet veren insan mantığı ile direk alakalı bir olay bu.

   İnşaatın demirinden çimentosundan çalarak en küçük sarsıntıda yıkılan binaları yapanlar ile ihtiyacı olmadığı halde yardım kamyonlarına çıkarak yağmalayan insan arasında acaba ne fark var.

  Genele şamil kılınamaz ama televizyonda izlerken insanın midesi bulanıyor. Belli ki ihtiyacı olan insanlar arından dolayı bir kenarda dururken, bir taneye ihtiyacı olduğu halde onlarcasını alabilmek için yaşananlar kabullenilecek bir olay değil.

 ..

     Bu kadar nankörlük neden acaba?

Ne zaman bir tabi afet yaşansa kameraya konuşan bazı nankörleri gördükçe yazıklar olsun diyorum. Yazıklar olsun diyorum çünkü şükretmeyi unutmuşuz..

  Âlemlerin rabbi olan Allah insanoğlu için en kıymetli şey olan canını bağışlamış Sende yaşanan acı olayla enkazın altında kalabilirdin,   sende en yakınlarını kaybetmiş olabilirdin, evin yıkılmış her şeyini kaybetmiş olabilirdin.  Ama sen yaşıyorsun, yakınların yaşıyor bu haline şükretmen gerekmiyor mu?  

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.