BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sevgili öğrenciler ve değerli meslektaşlarım. Bir eğitim öğretim döneminin daha yarısına gelmiş bulunuyoruz. Artık herkes ne kadar çalıştıysa karşılığını alacak.  Ne kadar emek, o kadar yemek.

Öncelikle meslektaşlarıma seslenmek istiyorum.  Sevgili arkadaşlar şunu unutmayalım ki, bu çocuklar bizim çocuklarımız. Yarınlarımız, umudumuz, geleceğimiz her şeyimiz onlar bizim.  Vatanını milletine seven, yurdu için gözünü kırpmadan korkusuzca ölümün üstüne giden, tankların önüne yatarak , gövdesini vatanı için siper eden, şanlı bir milletin evlatlarıdır onlar. Geleceğin Fethi Sekin’leri , Ömer Halis Demir’leridir onlar. Bu vatan için savaşmaya dışardan kimse gelmeyecek. “Kim var? diye sorulduğunda sağına soluna bakmadan Ben varım” diyenler sahip çıkacak bu vatana.  İşte onlar da bizim evlatlarımızdır. Yarınlarımızdır.

Her karne dönemi aynı şeyler yaşanır. Ortalaması düşük olan, virgüllü puanlarla takdir, teşekkür kaçıracak olan öğrenciler bir umutla öğretmenlerin kapısını çalar. Öğretmenler böyle bir durumda not vermek zorunda değildir. Bunun aksini kimse iddia edemez. Fakat ortalaması 84.25 olan bir öğrenciye takdir alabilmesi için 0,75 puan verdi diye de kimse o öğretmeni  kınamaz.  Öğretmen bu durumda inisiyatif kullanabilir. Bizler  hayatta hiç inisiyatif almıyor muyuz? Öğretmen model olan kişidir. Vermiş olduğu doğru, ya da yanlış kararlarla bir çok öğrenciye örnek olur. İyiliği ya da kötülüğü başlatır. Biz iyilikten yana olalım. Kapınıza gülerek gelip sizden teşekkür alabilmek için 0,50 puan isteyen bir öğrenciye istediği puanı verin arkadaşlar.  Öğrenci şımarır diye korkmayın. Göreceksiniz ki o öğrenci gelecek dönem daha çok çalışıp, size olan gönül borcunu ödeyecektir.

Sevgili öğrenciler. Sizlerde elinizden geleni yaptıktan sonra eğer ortalamanız çok düşükse lütfen öğretmenlerinizi not için meşgul etmeyin. Ama alacağınız takdir veya  teşekkür,   virgüllü puanlarla kaçıyorsa gidin öğretmenlerinizle konuşun. Not isteyin. Fakat şunu asla unutmayın! Öğretmenleriniz size o notları vermek zorunda değiller. Öğretmenlerinizin  size istediğiniz küçük notları vermeleri, onları yüce kişiliğini, alçak gönüllülüğünü, kaprisli olmadıklarını gösterir. Zaten sizlerin de bunun karşılığını gelecek dönem daha çok çalışarak vereceğinizden eminim.

Herkese iyi tatiller dilerim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.